De Standaard

Bastien voor 3 miljoen euro naar Standard

-

Samuel Bastien (21) staat op het punt het Italiaanse Chievo Verona in te ruilen voor Standard. De clubs zijn zo goed als akkoord over een transferso­m van circa drie miljoen euro. Enkel de medische keuring van de Belgische jeugdinter­national is nog niet afgerond. In principe tekent Bastien voor drie seizoenen plus optie.

De middenveld­er speelde in het verleden drie seizoenen bij de jeugd van Standard. Daarna maakte hij de overstap naar Anderlecht. Via Serie Bclub Avellino kwam hij twee jaar geleden bij Chievo terecht. De Rouches hebben overigens de optie niet gelicht om het aflopende contract van Georgios Koutroubis (27) met een seizoen te verlengen. (bfa, bla)

BRUSSEL I Oostende won gisteravon­d met 7867 ook zijn derde wedstrijd tegen de Antwerp Giants in de playoffs. ‘Niemand kan dit Oostende van de titel houden’, had basketball­egende Lucien Van Kersschaev­er, met Racing Mechelen zes keer op rij kampioen, voor de playoffs gezegd. De analyse van de Belgische basketball­egende klopte dus perfect. Niet alleen is Oostende de terechte kampioen, het verloor zelfs geen enkele wedstrijd in de playoffs. En dat nadat het in de competitie ook al eens 21 zeges op rij boekte.

Met de zevende titel overtreft Oostende de zes titels van voorganger­s Semailles (194651), Antwerpse (195964) en Racing Mechelen (198994).

Indrukwekk­end en verontrust­end

De dominantie van Oostende is indrukwekk­end en verontrust­end tegelijk. Charleroi, Bergen en Okapi Aalstar hinken ver achterop en op dit moment lijkt alleen het jonge Antwerp Giants enigszins in de buurt te komen, maar ook die werden met 30 van het parket geveegd. In de finale misten de Sinjoren duidelijk ervaring en body tegen een oppermacht­ig Oostende, dat dit jaar zowel de Su

Op naar volgend seizoen dus. Uitblinker Salumu kondigde al aan dat hij naar het buitenland trekt, maar als de rest van de kern intact blijft, verstandig wordt aangevuld en het talent Lambrecht (20 jaar, 2m10) eindelijk zijn kans krijgt, blijft Oostende de te kloppen ploeg. Het is aan Charleroi en de Antwerp Giants, die na deze verloren finale meer ervaren zijn, om de hegemonie te doorbreken.

Afspraak op 28 september voor de start van een nieuw seizoen. (cpm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium