De Standaard

Boyata wellicht in de basis tegen Panama

-

De bondscoach liet er weinig twijfel over bestaan dat Vermaelen en Kompany sowieso niet inzetbaar zijn op maandag tegen Panama. Dat maakt wellicht de plaats vrij voor Dedryck Boyata (27), verdediger van Celtic Glasgow en amper zeven caps op de teller. Hij krijgt de voorkeur op Dendoncker en eventueel Ciman.

De bondscoach wil met Kompany (32) en Vermaelen (32) geen risico’s nemen. Zeker niet tegen Panama, in principe de gemakkelij­kste tegenstand­er in groep G. Het is nog steeds niet duidelijk of ze allebei fit raken om dit WK nog in actie te komen en of Laurent Ciman dus naar huis mag terugkeren. De definitiev­e spelerslij­st moet 24 uur voor de eerste wedstrijd definitief naar de Wereldvoet­balbond Fifa worden doorgestuu­rd.

Vermaelen out?

Bij Vincent Kompany (lies) wijst voorlopig niets erop dat het herstel niet volgens plan verloopt, maar over Thomas Vermaelen (hamstrings) zijn de berichten niet eensluiden­d. De ene vindt dat hij zich somber in de spelersgro­ep beweegt. Anderen laten weten dat hij er nog altijd in gelooft. ‘Ze werken hun eigen programma af’, hield Toby Alderweire­ld zich op de vlakte. ‘Ik heb de indruk dat het iets beter gaat. Maar het is nog afwachten. Ik heb ook vertrouwen in Ciman, Dendoncker en Boyata om hen te vervangen. Boyata speelt nu toch al enkele jaren in het buitenland. Hij heeft internatio­naal niveau. Dat heeft iedereen die hier aanwezig is.’

Zondag knoop doorhakken

Opmerkelij­k is alvast dat Thomas Vermaelen vorige zondag nog met de groep meetrainde en sinds de aankomst in Rusland niet meer. De voetbalbon­d communicee­rt niet, dus het is vooral een vermoeden dat Vermaelen een terugslag heeft gekregen. Voordien waren er ook al alarmerend­e signalen. Terwijl Martinez aanvankeli­jk Ciman als vervanger voor Kompany opriep, spreekt hij de jongste tijd telkens in één adem over Kompany én Vermaelen als spelers die kunnen afvallen. (lvdw) ning. ‘Hij toont nog te veel respect. Wat meer ballen aan zijn lijf mag soms wel’, zegt Borkelmans. ‘En hij mag niet te veel hooi op zijn vork nemen. Als hij aan de bal is, kan hij die maar beter zo snel mogelijk inleveren. Risicopass­es kunnen fataal aflopen.’

Volgens zijn vader is vertrouwen van de coach de remedie tegen de nervositei­t. En zelf ? ‘Ik wil me tonen aan het Belgische publiek’, zegt hij. ‘Of de Belgen bang moeten zijn als ik op het veld kom? Dat hoop ik niet. Pas op, hè, onderschat mij niet ...’ Afspraak maandag, tegen Panama.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium