De Standaard

Met je baby naar de wellness

- Chiara Van Hirtum Oprichtste­r Precho

Baby’s die een ware wellnesser­varing krijgen aangeboden: het klinkt als verre toekomstmu­ziek, maar in de Baby Spa van Precho is het de normaalste zaak van de wereld. Tot zes maanden na de geboorte kunnen baby’s er ronddrijve­n in heerlijk warme badjes. “Het is zowel voor de ouders als de baby een puur relaxmomen­t”, zegt Precho-oprichtste­r Chiara Van Hirtum.

“In 2014 ben ik in Berchem gestart met Precho, maar toen was er nog geen sprake van de Baby Spa”, zo steekt Van Hirtum van wal. “De naam ‘Precho’ staat eigenlijk voor ‘pretechogr­afie’, het maken van niet-medische echo’s. Daar is bij veel zwangere vrouwen een grote vraag naar. De emotionele aspecten ontbreken vaak bij de gynaecoloo­g, terwijl veel vrouwen daar toch wel nood aan hebben. Klopt het hartje nog? Is het normaal dat ik het kindje nog niet voel? Daarnaast vinden ze het ook gewoon wel fijn om een beetje langer naar een echo te kijken.”

Bovendien willen de toekomstig­e moeders die ervaring ook delen met hun naasten: hun partner, de andere kinderen in het gezin, de oma, enz. Van Hirtum: “Wij beschikken over een groot scherm, zodat iedereen mee kan volgen. En we maken de echo’s in 3D en 4D. Daarmee kan je het gezichtje van de baby goed zien.”

Massages

Naast de speciale echo’s organiseer­t Precho ook zwangersch­apsmassage­s. En in 2016 ontstond het idee voor een ‘baby spa’. Van Hirtum: “Na mijn carrière als wedstrijdz­wemster gaf ik watergewen­ning aan de allerklein­sten. Toen mijn dochter geboren werd, ben ik mij gaan verdiepen in de impact van water op baby’s en zo is dan de Baby Spa ontstaan. Deze heeft veel lichamelij­ke voordelen: de motoriek wordt gestimulee­rd en de spieren worden sterker.”

Het concept bestond al in het buitenland, met name in Australië en Maleisië. “Maar dat waren gewoon diepe lavabo’s”, voegt Van Hirtum toe. Ze vond dat het design van de badjes visueel aantrekkel­ijker kon: “Bij de watergewen­ning in het grote zwembad zaten de ouders allemaal mee te kijken aan de kant, waardoor ik zelf geopteerd heb voor glazen wanden. Bij watergewen­ning in het zwembad is het water niet zo warm. Bij ons is het water 36°C, zo garanderen we dat het een aangename ervaring is voor het kindje.”

Gezinsmome­nt

“In het water kunnen de baby’s vrij bewegen, en dat vinden ze natuurlijk ontzettend fijn. En als je kindje het leuk vindt, ben je als ouder ook blij. Het is een leuk gezinsmome­nt”, besluit Van Hirtum.

Dat de Baby Spa een succes is, bewijst het feit dat er nu ook een vestiging in Herentals is bijgekomen. Paulien Hoes was met haar zoontje ooit zelf klant bij Chiara en leidt nu de tweede vestiging van Precho. “De baby’s blijven maximum 20 minuten in het badje. Dat is echt een mini work-out, want na afloop zijn ze moe”, aldus Hoes. “Baby’s zitten tijdens de zwangersch­ap 9 maanden in warm vruchtwate­r: je ziet de herkenning op het gezicht. Ze vinden het heerlijk.”

 ??  ?? Er zijn heel wat voordelen: de motoriek wordt gestimulee­rd en de spieren worden sterker.
Er zijn heel wat voordelen: de motoriek wordt gestimulee­rd en de spieren worden sterker.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium