De Standaard

Een plafond vol Smurfjes

- VAN ONZE MEDEWERKER AMAURY MICHAUX © Didier Lebrun/pn

De Smurfen hebben gisteren hun intrede gemaakt op het stripmuren­parcours van de stad Brussel. Op het plafond van de passage onder het Hilton Hotel richting Grote Markt, kunt u voortaan op zoek naar Grote Smurf, Smurfin en Gargamel.

De Smurfen vieren dit jaar hun zestigste verjaardag en als cadeautje krijgen ze een muurschild­ering vlakbij het Centraal Station. De stripmuur van de Smurfen is nummer 54 in het stripmuren­parcours van de stad Brussel.

Na de muur rond Steven Sterk is het de tweede hulde aan stripteken­aar Peyo. ‘Als geboren Brusselaar vind ik het stripmuren­parcours een geweldig initiatief. Ik hoop dat het werk zal bijdragen aan de bekendheid van de stad en dat veel kinderen en toeristen de smaak van de Belgische strips te pakken krijgen’, zei Véronique Culliford, de dochter van Peyo, bij de openstelli­ng.

De plafondsch­ildering werd uitgevoerd door de artiesten van Urbana en toont een uitgebreid Smurfendor­p met 76 verschille­nde Smurfen. Het is dus een hele Wie van het Centraal Station naar de Grote Markt loopt, kan eerst wat

zoektocht om Rode Smurf, Brilsmurf of Smurfin te vinden.

De passage van het station naar de Grote Markt, waar de Smurfentek­ening zich bevindt, is eigendom van het Hilton Hotel. Zij droegen zelf ook 25.000 euro bij aan de creatie van het Smurfenpla­fond.

 ??  ?? smurfen smurfen.
smurfen smurfen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium