De Standaard

Drie Tunesiërs om naar uit te kijken

- Laars van Carthago. AdeEspéran­tiste. L’Equipe

1. Dylan Bronn

Zo snel hij een basisplaat­s veroverde bij AA Gent, zo snel werd hij belangrijk bij de

Rechtsacht­er Dylan Bronn debuteerde drie weken geleden in de oefenmatch tegen Turkije (2–2) en speelde sindsdien elke match: de nipte 0–1nederlaag tegen Spanje en het 2–1verlies tegen Engeland op het WK. Vandaag staat hij tegen Eden Hazard. Zamalekspe­ler Hamdi Nagguez kijkt knarsetand­end toe. Hij is één van de Tunesische spelers die alle wedstrijde­n speelde in de WKkwalific­atie, maar plots moet wijken voor een nieuwe lichting Franse Tunesiërs. Bronn werd geboren in Cannes en voetbalde vóór deze maand nooit in of voor Tunesië.

2. Anice Badri

Bij Moeskroen was Badri ooit nog de spitsbroed­er van Abdoulay Diaby. Beiden hebben een verleden bij Lille, dat de Henegouwse club kort in zijn bezit had. Terwijl Diaby twee keer kampioen werd met Club Brugge, beproefde Badri zijn geluk bij Espérance Tunis, de topclub van zijn thuisland. Met succes, want ook Badri werd twee keer landskampi­oen en deed er een beker bovenop. Zijn transfer van Europa naar Afrika deed wenkbrauwe­n fronsen, maar door zijn nieuwe statuut als posterboy van het Tunesische voetbal is Badri een van de populairst­e Adelaars. Ook bondscoach Nabil Maaloul is een

Nadat hij een belangrijk­e kwalificat­iegoal scoorde tegen Congo, ligt hij in de bovenste schuif van de trainer.

3. Wahbi Khazri

Supporters van Sunderland kijken met gemengde gevoelens naar dit WK. Al is het maar omdat het de initialen van Wahbi Khazri zijn. De sterspeler en ‘valse 9’ van Tunesië kwam in januari 2016 voor 12 miljoen euro over van Bordeaux. Maar in zijn halfjaar Sunderland kon de kale aanvallend­e middenveld­er de degradatie uit de Premier League niet voorkomen. De verhuurden hem vorig seizoen aan Rennes, waar hij wel presteerde. Het dagblad zette hem regelmatig in de ‘ploeg van de week’. Omdat Sunderland nog steeds in tweede klasse zit, zal het Khazri deze zomer wel moeten verkopen. Hij keerde vorige week tegen Engeland terug uit blessure. (bla)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium