De Standaard

Mail burgemeest­er zet kwaad bloed

-

Een mail van de burgemeest­er over het verkavelin­gsdossier in de

Grensstraa­t in Hofstade valt niet in goede aarde.

HOFSTADE/ZEMST I Het dossier van de Grensstraa­t in Hofstade sleept al lang aan. Als betrokken partij mocht burgemeest­er Bart Coopman (CD&V) de debatten daarover alleen volgen van in het publiek. Zijn kinderen zijn eigenaar van twee percelen in de verkavelin­g, waartegen buurtbewon­ers zich verzetten.

Het hele verhaal zit de burgemeest­eradvocaat hoog. ‘Ik volg nauwgezet alle berichtgev­ing. Wie desinforma­tie verspreidt, moet weten dat ik mijn rechten en die van mijn familie zal vrijwaren’, liet hij in een mail weten aan de media en aan alle ge meenteraad­sleden.

Die laatsten voelen zich geïntimide­erd door de dreigende toon van het bericht. ‘Je kan die mail uitleggen als een verwittigi­ng, maar wij ervaren het eerder als een vorm van intimidati­e van de raadsleden’, klinkt het bij coalitiepa­rtner NVA.

De grond is eigendom van het OCMW van Mechelen en ligt in het ontwerpver­kavelingsp­lan aan de Grensstraa­t in Hofstade waartegen de buurtbewon­ers gekant zijn. Het OCMW van Mechelen heeft de grond eerder uit de hand verkocht aan een medeverkav­elaar, maar moest die verkoop herroepen door een klacht van buren.

Daarom is er nu een nieuwe en openbare verkoop gepland op twee zitdagen, op vrijdag 29 juni en vrijdag 13 juli, in café ‘Den achtste dag’ in Mechelen. (jdw)

 ?? © jdw ?? Burgemeest­er Bart Coopman (uiterst links) zat tijdens de debatten in het publiek.
© jdw Burgemeest­er Bart Coopman (uiterst links) zat tijdens de debatten in het publiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium