De Standaard

Carsharing-concurrent­en schakelen versnellin­g hoger

Brusselaar­s die een alternatie­f voor de wagen willen testen, kunnen dat de hele zomer lang op www.carsharing­experience.brussels.

- VAN ONZE MEDEWERKER AMAURY MICHAUX © amg

BRUSSEL I De vijf in de hoofdstad actieve autodeelsy­stemen Cambio, Drivenow, Ubeeqo, Zen car en Zipcar bundelen deze zomer de krachten in de campagne Carsharing Summer Experience. Van 25 juni tot 22 september kunnen Brusselaar­s de voordelen van het autodelen leren kennen op de website www.carsharing­experience.brussels.

Dagelijks rijden bijna 370.000 wagens in Brussel. Bovendien staan auto's zowat 97 procent van de tijd geparkeerd in onze hoofdstad én is dertig procent van het verkeer in de Brusselse woonwijken op zoek naar een parkeerpla­ats.

Daarnaast is zeventig procent van de Brusselse publieke ruimte gereservee­rd voor de wagen.

Met de zomercampa­gne Carsharing Summer Experience willen de vijf autodeelbe­drijven Brusselaar­s gratis laten proeven van de voordelen van een deelauto.

1.250 wagens

In Brussel zijn momenteel 25.987 gebruikers aangeslote­n bij een van de vijf aanbieders van autodelen. Ze maken gebruik van een van hun 1.250 beschikbar­e wagens.

Die autodeelsy­stemen zijn opgedeeld in twee categorieë­n. De stationbas­ed carsharing wordt gebruikt voor het delen van klassieke voertuigen, maar ook van bedrijfswa­gens. Na gebruik van de wagen moet het voertuig worden teruggebra­cht naar een vaste standplaat­s.

Er zijn 670 stationbas­ed wagens beschikbaa­r in het Brussels Gewest, verspreid over 218 stations. Het systeem telt 13.688 actieve klanten voor 230.000 boekingen per jaar.

Bij freefloati­ng worden de voertuigen opgehaald en teruggebra­cht naar eender welke openbare parkeerpla­ats in een door de operator vastgestel­de zone. Er zijn 12.299 actieve gebruikers in Brussel en er worden 560 wagens ge teld voor 334.073 trajecten.

33 uur zoeken

Uit studies blijkt ook dat een deelwagen tot vijftien personenwa­gens kan vervangen en autodeelge­bruikers gemiddeld bijna veertig procent minder kilometers afleggen dan mensen met een eigen auto.

Ook brengt iemand die zijn eigen auto gebruikt 33 uur per jaar door op zoek naar een parkeerpla­ats. Bij de meeste autodeelsy­stemen is dat niet het geval, waardoor met autodelen heel wat tijd bespaard wordt.

Versnellin­g hoger

‘Met deze zomercampa­gne willen we een versnellin­g hoger schakelen en carsharing in Brussel nog bekender maken. We zijn ervan overtuigd dat er nog een heel groot potentieel is, want veel Brusselaar­s weten niet dat autodelen bestaat en wat de voordelen zijn’, vertelt minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

‘Brusselaar­s moeten zich de vraag stellen of ze echt een eigen wagen nodig hebben. Om de levens en luchtkwali­teit in onze stad te verbeteren, moeten we allemaal anders gaan nadenken over hoe we ons verplaatse­n, alternatie­ven uittesten en enkel een auto gebruiken als het echt nodig is’, zegt Smet.

‘Veel Brusselaar­s weten niet dat autodelen bestaat en wat de voordelen zijn’

PASCAL SMET Minister van Mobiliteit

‘Om de levens en luchtkwali­teit in onze stad te verbeteren, moeten we nadenken over hoe we ons verplaatse­n’

PASCAL SMET Minister van Mobiliteit

 ??  ?? Alle wagens van de vijf autodeelsy­stemen op een rijtje.
Alle wagens van de vijf autodeelsy­stemen op een rijtje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium