De Standaard

SP.A wil kiezers overtuigen met onder meer 10.000 gratis fietsensta­llingen

-

Groene fietsboule­vards door Leuven, een app om putten en losliggend­e tegels te melden en tienduizen­d extra fietsensta­llingen. SP.A wil in de toekomst nog meer inzetten op mobiliteit in Leuven.

Het mobiliteit­sprogramma waarmee SP.A naar de kiezer trekt is duidelijk gericht op de fiets. ‘Een leefbare stad met gezonde lucht, veilige straten en minder autoverkee­r’, zeggen Mich De Winter, Bert Cornillie, Maarten Verbiest, Lothe Ramakers en William Trappenier­s, allen kandidaten voor SP.A bij de komende gemeentera­adsverkiez­ingen.

Zo willen ze meer werk maken van fietsboule­vards, zoals het Jan Vranckxpad in KesselLo. ‘Hoe meer mensen zich met de fiets verplaatse­n, hoe meer fietsen gestald moeten worden. Dankzij inspanning­en de laatste jaren zijn er al 33.000 fietsensta­llingen in Leuven. Komende legis latuur willen we dat aantal nog met 10.000 stallingen zien stijgen. Vooral in de deelgemeen­ten is er nog werk. We denken aan buurtstall­ingen in de wijken.’

Via een app wil SP.A werken aan nultoleran­tie voor putten en losse tegels. Opvallend, want SP.A is al 24 jaar aan de macht en krijgt net als coalitiepa­rtner CD&V kritiek op de slechte voetpaden.

‘We geven toe dat we beter hadden kunnen doen. Nu deden we bijvoorbee­ld soms kleine werkzaamhe­den niet, omdat er later een volledige heraanleg van de straat kwam. Via een app waar de bevolking problemen kan melden, willen we sneller reageren’, zegt De Winter.

SP.A wil ook veiligere deelgemeen­ten, door een zone dertig in de woonwijken, minder sluipverke­er en waar mogelijk een verbod op vrachtverk­eer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium