De Standaard

Bruulparki­ng niet langer een vereiste voor de SP.A

-

Het programma van SP.A Leuven voor de gemeentera­adsverkiez­ingen staat op punt. De partij trekt naar de gemeentera­adsverkiez­ingen met 763 programmap­unten over achttien thema’s. De partij zet voornameli­jk in op de problemati­ek rond (betaalbare) huisvestin­g en mobiliteit. Opvallend: de partij staat open om de Bruulparki­ng te laten vallen, als iemand een goed alternatie­f kan aanbrengen.

De eerste twee thema's waaraan het meeste aandacht wordt besteed – huisvestin­g en mobiliteit – zijn niet toevallig brandend actueel.

Op het vlak van huisvestin­g wil de partij de verkoop van stadsgrond­en een halt toeroepen en zelfs gronden bij verwerven. ‘Die stellen we via erfpacht goedkoper ter beschikkin­g aan Leuvenaars’, klinkt het bij lijsttrekk­er Mohamed Ridouani.

De socialiste­n geven aan dat ze projectont­wikkelaars zullen verplichte­n om meer betaalbare woningen te bouwen en dat ze nieuwe, innovatiev­e woonvormen zoals hamsterwon­en en cohousing – zullen stimuleren.

Mobiliteit

Wat mobiliteit betreft, wil de partij na het circulatie­plan in het centrum werk maken van mobiliteit­splannen in de deelgemeen­ten om sluipverke­er uit de woonwijken te halen. In alle woonwijken wil de partij zone 30 invoeren én er een verbod op vrachtverk­eer instellen. .

Opvallend is dat de SP.A lijkt te plooien in het dossier rond de Bruulparki­ng. In het verleden verdedigde Ridouani die, maar nu staat die in het programma als ‘een mogelijke piste’. (jph)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium