De Standaard

Beduveld door

- CATHÉRINE DE KOCK

Dat Dries Mertens en Simon Mignolet geestig zijn op Twitter, is mede te danken aan bedrijven als Sporthouse Group en 90/24 Media. Zij helpen de Rode Duivels om zich op sociale media van hun beste kant te tonen.

Simon Mignolet die op de dag van de match van de Belgen tegen Engeland op Twitter een grapje maakt met een foto van Axel Witsel, Marouane Fellaini en Dries Mertens als leeuwen? Een ideetje van 90/24 Sports, dat ook de gefotoshop­te foto aanleverde voor de reservedoe­lman van het Belgische elftal.

Ook de zelfrelati­verende hastag #dailysimon heeft niet Mignolet maar de ploeg van 90/24 Sports bedacht. ‘Mignolet heeft nog niet gespeeld op dit WK, maar wilde toch aangeven dat hij meeleeft met de ploeg’, zegt Pieter Maenhout, general manager bij de Brusselse afdeling van het Nederlands­e mediabedri­jf 90/24 Sports. ‘Mignolet wou iets doen met een krant. Dus kwamen wij op die voorzet met het concept van #dailysimon, waarbij hij op de dag van elke WKwedstrij­d een grap post.’

Ook de tweets en Instagramp­osts van de Rode Duivels Thomas Vermaelen, Christian Benteke en Divock Origi worden voorbereid en nagelezen door 90/24 Sports. In totaal stroomlijn­t het mediabedri­jf de sociale media van zo’n zestig voetballer­s wereldwijd, waaronder Memphis Depay, Jesse Lingard en Danny Welbeck.

Rode Duivels Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli en Youri Tielemans werken voor het beheer van hun socialemed­iakanalen dan weer samen met het Belgische bedrijf Sporthouse Group – dat niet wilde reageren in dit artikel. De oprichter van Sporthouse, Sam Kerkhofs, is de neef van Mertens’ vrouw, Kat Kerkhofs – dat schept vertrouwen bij voetballer­s. Michy Batshuayi, zowat de grappigste Rode Duivel op het internet, laat zich dan weer begeleiden door het Engelse sportmanag­ementburea­u Sportcover.

Uitgeflote­n

Dat de Rode Duivels niet al hun grappen en filmpjes zelf bedenken, is een beetje wrang. Nergens komen supporters immers zo dicht bij hun favoriete Rode Duivel als op sociale media. Van die oprechte intimiteit blijft niet zo gek veel over als blijkt dat de tweet of post eigenlijk van een prmedewerk­er komt.

Je sociale media delegeren als internatio­nal is gewoon een kwestie van gezond verstand, vindt Maenhout. ‘Een Rode Duivel stelt toch ook zijn eigen trainingss­che

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium