De Standaard

Nieuw begin voor jeugdboeke­nprijzen

-

Goed nieuws uit het prijzencir­cuit: de Boekenleeu­w en de Boekenpauw, die de beste en de mooist geïllustre­erde kinder en jeugdboeke­n van Vlaanderen en Nederland bekronen, worden opnieuw uitgereikt nadat ze een jaar lang on hold waren gezet.

Dat maakte vakverenig­ing Boek.be bekend. De prijzen komen er dankzij de steun van de GAU (de Groep Algemene Uitgevers) en de auteursver­eniging Sabam. Boeken die gepublicee­rd zijn in Vlaanderen of Nederland tussen 1 januari 2017 en 30 juni 2018 komen in aanmerking. Het prijzengel­d bedraagt 2.500 euro.

Deze week werden ook de genomineer­den bekendgema­akt voor De Gouden Lijst, die op zijn beurt door de CPNB (de Stichting Collectiev­e Propaganda voor het Nederlands­e Boek) on hold was gezet. Jeugdauteu­rs Hans Hagen en Ted van Lieshout organisere­n een interimGou­den Lijst, met steun van de organisati­e Bruuttaal. De Gouden Lijst bekroont het beste Nederlands­talige en het beste vertaalde boek voor kinderen van 12 tot 15 jaar. Kanshebber­s zijn: De zweetvoete­nman van Annet Huizing en Margot Westermann,

Niemands meisje van Lydia Rood, Er is geen vorm waarin ik pas van erna Sassen en De lovebus van Tjibbe Veldkamp.

Bij de vertaalde boeken zijn dat Paard, paard, tijger, tijger van Mette Eike Neerlin, Woordnerd van Susin Nielsen en

The hate U give van Angie Thomas. De winnaar wordt bekendgema­akt op 8 september.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium