De Standaard

Blunderend­e Vettel doet Hamilton onverwacht cadeau

-

Een fout in de regen deed de Duitser Sebastian Vettel in de bandenmuur belanden. Zo ging zijn eerste thuiszege in rook op.

Eén hand had Sebastian Vettel al op zi jn eerste over winning op de H ockenheimr­ing gelegd. Zi jn Hockenheim­ring. H et circ uit waar hij als achtjarige samen met zijn vader van op de reuze grote tribunes zijn eerste autorace had gezien. H ij had al eens gezege vierd tijdens de Duitse grand prix op de Nürburgrin­g, maar dat was niet helemaal he tzelfde als win nen in Hockenheim.

Polepositi­on, per fecte star t, een bee tje hulp van teammaat Räikkönen na een minder goed getimede pitstop, alles liep uitstekend voor Vettel. Tot die vermaledij­de 5 2ste ronde. H et was licht beginnen regenen en de droogweerb­anden van V ettels F errari hadden hun beste ti jd gehad. Maar andere ri jders – L ewis Hamilton in de eerste plaats – hadden hun bolide ook in die omstandigh­eden goed onder controle.

Verontschu­ldiging

Wat er ook van zi j, Vettel ging in de fout. Een onnozele fout eigenlijk. Een fractie van een seconde te laat geremd, weggeglede­n op de door de regen e xtra glad gemaakte smurrie en pardoes in de bandenmuur beland. Einde verhaal. Voor Vettel zat er nie t veel meer op dan zich via de boordradio met gebroken stem te verontschu­ldigen bij zijn Ferraritea­m.

Een uurtje later was hi j al opnieuw in zi jn zelfzek ere doen. ‘Klein foutje me t grote ge volgen’, klonk he t smalend. ‘Ik heb he t door mi jn vingers laten glippen, maar ik zal er vana vond geen slaap voor laten. W e hebben nog altijd de beste wagen van het moment.’

En toch ki jkt V ettel nu tegen een achterstan­d van ze ventien punten aan. Na mechanisch­e pech tijdens de kwalificat­ies van zater dag zette Hamilton op zondag een huzarenstu­kje neer door van de veertiende naar de eerste plaats te stormen. Even was er nog t wijfel over zijn zege omdat Hamilton de ingang van de pitstraat had afgesneden, maar die duidelijke overtredin­g werd door de wedstrijdl­eiding met de mantel der liefde toegedekt. Stoffel Vandoorne, die nog altijd problemen heeft met de afstelling van zijn bolide, kwam binnen op de 13de plaats.

 ?? © pn ?? Sebastian Vettel.
© pn Sebastian Vettel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium