De Standaard

Barçavrouw­en moeten hun plaats kennen

-

Het moest een historisch moment zijn, de eerste gezamenlij­ke tour van de mannen en de vrouwenplo­eg van FC Barcelona. De club is er fier op dat ze veel waarde hecht aan het vrouwenvoe­tbal. Er werd een mooi promo filmpje gemaakt van de twee ploegen toen ze samen aan boord gingen van het vliegtuig dat hen naar de VS zou brengen.

Maar schone schijn bedriegt. Op beelden die in het vliegtuig gemaakt werden, wa ren de vrouwen plots niet meer te zien. Toch niet na het gezamenlij­ke fotomoment voor de pers. Foto’s die vrouwelijk­e speelsters daarna op Instagram zetten, maakten duidelijk hoe dat kwam: de vrouwen reisden in economy class, de mannen in business. Ook al was het de Bploeg van de mannen, maar de Aploeg van de vrouwen die aan boord zat, zoals de fanaccount Barça Women op Twitter opmerkte.

De club zit verveeld met de situatie. Maar er waren gewoonweg niet genoeg business seats om iedereen in die klasse te laten reizen, luidde het. Er was maar heel laat beslist dat de vrouwen zouden meegaan, zodat alles nogal last minute georganise­erd moest worden. Er zouden ook voor elke vrouw twee tot drie stoelen gereservee­rd zijn in economy, zodat de speelsters ook comfortabe­l konden reizen.

Na een gezamenlij­ke training en matchen in Portland, vliegen de twee ploegen vandaag naar Los Angeles. Volgens Maria Teixidor, de directeur van Barça femenino, zijn er dit keer wél voor iedereen plaatsen in eerste klasse beschikbaa­r. (kdr)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium