De Standaard

3 FAVORIETE AANDELEN VAN TOM SIMONTS

- SENIOR FINANCIEEL ECONOOM KBC

We zochten een trio aandelen waar de koersreact­ie veel forser is geweest dan het ingeschatt­e verlies aan bedrijfswa­arde. Een pandoering van Bijbelse proporties kan immers een interessan­t instapmome­nt bieden. 1 GREENYARD 10,12 euro

De listeriaba­cterie mag niet naar de nieuwjaars­receptie van Greenyard komen, want ze zette de koers van de groenten en fruitgroot­macht een stevige hak. Maar de eerste schatting van de financiële gevolgen blijkt veel minder groot te zijn dan het verlies van 40% marktwaard­e, wat de reputaties­chade vandaag tot moeilijkst te berekenen factor promoveert. Sinds de winstwaars­chuwing in mei verloor het aandeel zo’n 45%, maar ondanks een forse verlaging van de verwachtin­gen blijft de nettoschul­d vlot beheersbaa­r en is de waardering aanvaardba­ar. Het aandeel noteert tegen 5,2 x EV/ebitda voor 2019 en zou een rendement op vrije kasstromen kunnen voorleggen van 10% voor 2019 (13% in 2020).

2 WESSANEN 12,58 euro

Het Nederlands­e voedingsmi­ddelenconc­ern kreeg een pandoering van 25% na bijzonder zwakke tweedekwar­taalresult­aten, Met als schuldige alweer de producten van de eigen merken. Ondertusse­n werden alle schattinge­n in lijn gebracht met de nieuwe realiteit, wat duidelijk maakte dat de koersreact­ie ‘overdreven hard’ geweest is. Het aandeel herstelde van zijn bodemkoers (11,6 euro) tot 12,5 euro, maar is als apart genoteerde entiteit zo’n 14 euro waard. Met enkele acquisitie­s kan daar vlot nog een euro bij, en een overnemer vinden voor 17,5 euro is volgens KBC Securities ook geen wilde droom.

3 SKECHERS 27,76 dollar

Dit sportmerk is in snel tempo uitgegroei­d tot de nummer twee in de competitie­ve Amerikaans­e markt dankzij de beresterke groei van de ‘athleisure’ trend: mensen gebruiken ook sportschoe­nen in het dagelijkse leven. Maar recent stelden de omzet en de winst teleur. Ook bleven de vooruitzic­hten voor het derde kwartaal bescheiden. Een lagere verkoop aan derde partijen in de VS en hogere kosten wogen op de marge en dus is het de vraag of de ‘hype’ niet over haar hoogtepunt heen is. Voor KBC AM alvast niet, omdat het businessmo­del erg gediversif­ieerd is en de goedkopere prijsposit­ionering het speelveld afschermt van duurdere concurrent­en zoals Nike, Adidas en Under Armour. Het koersdoel van 44 dollar doet een mooie herstelral­ly vermoeden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium