De Standaard

Bölöni spelt iedereen de les

- BART LAGAE © pn

Met een masterclas­s fysiek voetbal liet Laszlo Bölöni Antwerp de zege pakken op Charleroi. Na afloop gaf hij Jelle Van Damme en het bestuur een veeg uit de pan.

CHARLEROIA­NTWERP 01

Felice Mazzu schudde het hoofd. De Italiaanse Belg zocht na de thuisneder­laag tegen een rechtstree­kse concurrent naar verklaring­en en excuses. Hij stamelde iets over het droge veld, verkoos zedig te zwijgen over scheidsrec­hter Visser en gaf uiteindeli­jk toe dat Antwerp het wel heel uitgekookt had aangepakt.

‘Antwerp is een heel goeie ploeg. Fysiek zijn ze sterk, ze hebben grote jongens, zijn sterk in de lucht en geven weinig ruimtes weg. Als je een doelpunt slikt tegen een ploeg die laag verdedigt, weet je dat het moeilijk wordt.’

Antwerptra­iner Laszlo Bölöni maakte zijn reputatie van fysieke beul nog maar eens waar. Zijn spelers liepen elke ruimte dicht en gingen van de eerste tot de laatste minuut in duel. Scoren deden ze na een onzekere tussenkoms­t van Mandanda op een schot van Hairemans, maar Antwerp had wel de verdienste dat het met drie spelers gevolgd was om de rebound binnen te schieten. Sambou Yatabaré was de gelukkige. Na de 01 ging het fort van Antwerpen helemaal op slot en ook de dubbele inbreng van Jérémy Perbet en Kaveh Rezaei bracht de bezoekers niet aan het wankelen.

‘Ik moet mijn spelers felicitere­n’, sprak Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni. ‘Vooraf had ik getekend voor een gelijkspel, maar ze hebben het geluk afgedwonge­n. Het was een typisch beginseizo­ensmatch. Er waren hoogten en laagten en offensief hadden we meer kunnen doen.’

Wie Antwerp dit seizoen wil verslaan zal van goeden huize moeten zijn. Niet zozeer de verdediger­s maakten indruk op defensief vlak, wel alle spelers die voor de defensie staan. Te beginnen met de drie aanvallers – Geoffry Hairemans, William Owusu en aanwinst Jonathan Bolingi.

Bloeddruk stijgt

Bölöni was zo tevreden dat hij geen enkele wissel uitvoerde. Of speelde een andere reden mee? Wij vroegen hem of Jelle Van Damme dit seizoen nog van de bank geraakt.

‘Mijn bloeddruk begint te stijgen als u zo'n vraag stelt’, reageerde Bölöni not amused. ‘Jelle Van Damme is een speler als de anderen. Wat ik van hem dit seizoen verwacht? Dat hij tegenstand­ers in de problemen brengt net zoals hij deed bij Anderlecht toen ik trainer van Standard was.’ Aanwinst Simen Juklerod krijgt voorlopig de voorkeur op links.

Bölöni ging ook graag in op de suggestie van een collega of er niet nog wat spelers mochten bijkomen. ‘Vorig jaar zei ik dat ik er nog vijf Bolats bij wilde. Ik laat jullie beoordelen aan het einde van de zomer of dat gebeurd is.’ Een ‘Bolat’ is voor Bölöni een speler met onmiddelli­jke meerwaarde.

‘Ik ken de limieten van mijn ploeg’, besloot Bölöni. ‘Vorig seizoen hadden we ook goeie resultaten buitenhuis, maar lieten we na die te bevestigen thuis. Ik ga er nu voor zorgen dat we thuis meer punten winnen dan vorig jaar.’

‘Ik verwacht van Van Damme dat hij tegenstand­ers in de problemen brengt zoals hij deed bij Anderlecht'

LASZLO BÖLÖNI Trainer Antwerp

 ??  ?? Antwerp ging er stevig in.
Antwerp ging er stevig in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium