De Standaard

Lewis Hamilton heerst ook in Hongarije

Lewis Hamilton vergrootte zijn bonus in de WKtussenst­and, Sebastian Vettel beperkte de schade.

- © Benoit Doppagne/belga

(tweede van rechts) had met drie doelpunten een grote bijdrage aan de historisch­e zege.

De zege van Hamilton kwam eigenlijk nooit in gevaar. De Brit, die in de regen de pole had veroverd, reed van bij de start van de concurrent­ie weg. De Ferrari's verloren in de aanvangsfa­se nogal wat tijd achter de Mercedes van Hamiltons Mercedeste­ammaat Bottas.

Er kwam veel tactisch gegoochel aan te pas, maar in de slotfase had Vettel de Fin van Mercedes uiteindeli­jk toch te pakken. Bottas had het echter zo niet begrepen en lanceerde een tegenaanva­l, maar strandde op de achterkant van de Ferrari. Met een kapotte voorvleuge­l finishte Bottas als vijfde.

Vettel verklaarde na de race dat hij de aanval van Bottas wel begreep. ‘Hij kon geen kant op, ik zat duidelijk voor hem’, aldus de Duitser. ‘Neen, ik wil de schuld niet bij hem leggen, want als je zo dicht bij een andere wagen rijdt is het heel moeilijk om op tijd te remmen. Ik denk dat hij gewoon wat weggleed.’

Vandoorne niet beloond

Stoffel Vandoorne leek in Hongarije goed op weg naar punten. Het zou zijn eerste score sinds de GP van Baku eind april geweest zijn, maar na 49 ronden begaf zijn versnellin­gsbak het. Weg negende plaats.

‘Echt ontgoochel­d, ja’, stelde de WestVlamin­g achteraf. ‘Ik had een heel goede start en wist onmiddelli­jk wat plaatsen te winnen. Dankzij een goede strategie konden we met de bandenwiss­el nog wat opschuiven. Het was voldoende om gewoon naar het eind te rijden. En toen ging de versnellin­gsbak stuk. Jammer van de verloren punten, maar ik ben blij dat ik opnieuw de goede snelheid heb gevonden.’

 ??  ?? Louise Versavel
Louise Versavel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium