De Standaard

Boef wordt braaf

-

De Nederlands­e rapper Boef slikte begin dit jaar nog kritiek nadat hij drie vrouwen van wie hij een lift kreeg had uitgeschol­den voor ‘kechs’, hoeren. Concertorg­anisatoren lieten hem vallen en zijn management maande hem aan om ‘te laten zien wie hij echt is’.

Daar lijkt Boef nu ook aan begonnen. Omdat hij op Instagram de kaap van 1 miljoen volgers heeft bereikt, besloot de rapper zijn fans te trakteren. Dat begon met een reis voor een kansarme fan, maar Boef betaalde ook iemands huishuur, schonk een schoolople­iding weg en verlootte rijlessen, een makeover, vipkaartje­s en een Vespa.

‘Ik wilde mijn fans iets teruggeven, want dankzij hen sta ik waar ik nu sta’, zegt Boef in het Nederlands­e Trouw. ‘Bij iedere actie zocht ik de fan die de prijs het meeste verdiende. Voor de vakantie koos ik voor Jalisa, een meisje wier moeder lijdt aan lymfklierk­anker.’

Kendrick Lamar wordt acteur

In de muziekwere­ld heeft rapper Kendrick Lamar inmiddels al zoveel gewonnen dat hij stilaan een tweede schouw mag bijbouwen. Maar Kung fu Kenny wil ook in andere ambachten zijn vleugels uitslaan.

De 31jarige rapper maakte zondag namelijk zijn acteerdebu­ut. Dat deed hij in de serie Power, waarin zijn collega 50 Cent de hoofdrol vertolkt. Lamar speelde er een dakloze man die 50 Cent postkaarte­n probeert te verkopen, en hem later helpt bij een brutale schietpart­ij.

De gastrol leverde hem in Amerikaans­e media meteen lof op – of Lamar later nog eens zal opduiken in de serie is niet duidelijk.

Netflix wil door met Aziz Ansari

Netflix staat open voor een nieuw seizoen van de serie Master of none met hoofdrolsp­eler Aziz Ansari. Dat liet topvrouw Cindy Holland weten tijdens de najaarspre­sentatie van de streamings­ervice in Los Angeles.

Nochtans raakte de acteur eerder dit jaar in opspraak toen een vrouw hem beschuldig­de van seksueel wangedrag. Sindsdien trok de acteur zich terug uit de spotlights. ‘Maar als Aziz er zelf klaar voor is, willen we graag een derde seizoen maken met hem’, zei Holland.

 ?? KENDRICK LAMAR ??
KENDRICK LAMAR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium