De Standaard

Geen kwartfinal­e voor Red Panthers

-

Spanje (FIH 11) heeft België (FIH 13) uit de kwartfinal­es van het WK gehouden. Nadat de reguliere speeltijd op 00 was geëindigd, sneuvelden de Red Panthers tijdens de shootouts met 32.

BRUSSEL I Niet voor het eerst moeten onze hockeyvrou­wen een groot tornooi op dergelijke wijze verlaten, maar deze keer kreeg ook de arbitrage enkele boze blikken toegeworpe­n.

In de eerste helft hadden de Belgen het aanvankeli­jk moeilijk met de hoge druk van hun tegenstand­ers. Ze versierden rond het halfuur wel twee PC’s, maar faalden telkens. Net voor de rust moest doelvrouw Aisling D’Hooghe nog attent tussenkome­n op een Spaanse prik. Na de pauze kwam er meer evenwicht, maar ook dan bleven de kansen uit het veldspel bepaald schaars. 00 was de logische eindstand.

De gevreesde shootouts, een systeem waarbij één speelster het opneemt tegen de doelvrouw, werden de Belgen opnieuw fataal, al waren twee scheidsrec­hterlijke beslissing­en bepaald omstreden. De Panthers voelden zich niet onterecht bekocht en belaagden behoorlijk fel, althans naar de normen van het beschaafde hockey, de arbitrage. Baatten deed die woede niet. Wie vorig jaar Europees zilver haalde, is niet tevreden als het doek zo vroeg valt. Boon en co. restte dus alleen maar bittere tranen voor deze vroegtijdi­ge uitschakel­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium