De Standaard

Michael Palin vertelde in ‘The Times’ dat de groep altijd veel meer scènes schreef dan nodig was

- Een beeld uit ‘Monty Python and the holy grail’. De British Library ontdekte ook aantekenin­genboekjes met ideeën.

voordat je in Mexico bent’, zegt de man trots.

Wanneer de dorstige man nogmaals om iets te drinken vraagt, suggereert een van de lezende cowboys in de saloon dat de dorstige man misschien meer kans maakt in de handelspos­t van de Indianen, even verderop. Nee, zegt een andere cowboy, daar zijn ze gestopt met tappen sinds ze zich zijn gaan specialise­ren in de verkoop van moderne Europese literatuur.

Het gesprek tussen de cowboys wordt onderbroke­n door de komst van een bandietenb­ende, die een exemplaar van Black beauty van de schrijfste­r Anna Sewell willen hebben. Als ze een beduimelde paperback met ezelsoren krijgen, ontsteken de overvaller­s in woede en eisen een paardenver­haal in gebonden uitvoering.

Palin vertelde in The Times dat de groep altijd veel meer scènes schreef dan nodig was. ‘Als we op stoom waren, schreven we maar door.’ Hij zei ook nog dat het leeuwendee­l van de sketch vermoedeli­jk is geschreven door Terry Jones, zijn schrijfpar­tner in de groep. Jones kon door de krant niet om commentaar worden gevraagd, want hij lijdt aan dementie. Zijn familie heeft wel toestemmin­g gegeven om de door hem geschreven teksten openbaar te maken. De British Library zal een deel van het onbekende archiefmat­eriaal vanaf 7 augustus in de bibliothee­k exposeren.

© NRC Handelsbla­d

 ?? © The Times ??
© The Times

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium