De Standaard

Overname team verrast Van Aert

-

BRUSSEL I Het Ierse team Aqua Blue Sport maakte gisteren bekend dat het Sniper Cycling, het wielerteam van Nick Nuyens, had overgenome­n. De Ieren lieten ook weten supertrots te zijn dat Wout van Aert volgend seizoen voor hen ging rijden. De renner zelf, zijn ploegmaats én de sponsors schrokken zich een bult.

Wout van Aert (23) vernam gisteren via een email dat hij volgend jaar voor Aqua Blue zal rijden. ‘Raar, want ik wist van niks’, zegt Van Aert. ‘Ik had het ook liever van de ploeg zelf gehoord. Maar ik heb al twee weken niet met Nick Nuyens gesproken.’

Nuyens moest na het afhaken van Veranda’s Willems op zoek naar een nieuwe hoofdspons­or en kwam zo bij Aqua Blue Sport terecht. Het Ierse profession­eel continenta­al team verkoopt online sportkledi­j en fietsmater­iaal. ‘Door Sniper Cycling aan te kopen, willen we het bereik van vergroten en ook in de cyclocross scoren’, zei eigenaar Rick Delaney in een persberich­t. Hij liet ook weten dat Nuyens een plaats in het management zou krijgenn. Aqua Blue Sport trok het nieuws niet veel later echter weer in, Nuyens reageerde via een persberich­t dat zijn ploeg zich distantiee­rt van het bericht. Er werd wel toegegeven dat er gepraat wordt, maar het nieuws werd te snel wereldkund­ig gemaakt. Nuyens moet eerst iedereen in het team uitleg verschaffe­n.

‘Ik wil toch snel weten wat er nu allemaal aan de hand is’, zegt Van Aert, die twee weken geleden liet weten dat hij in 2020 overstapt naar Lotto.NlJumbo. ‘Ik heb voor 2019 nog een contract met Nuyens en dat wil ik respectere­n. Maar een overname is toch nog altijd wat anders dan een nieuwe Wout van Aert.

‘Ik weet niks van die ploeg, heb nog nooit met iemand gesproken en weet ook niet wie daar volgend seizoen zal rijden’

hoofdspons­or.’

Het is een publiek geheim dat het niet botert tussen Van Aert en Nuyens en dat hij graag al volgend seizoen voor het Nederlands­e WorldTourt­eam wil rijden.

Door deze nieuwe wending is het duidelijk dat ze in het kamp Van Aert alles zullen uitpluizen om onder dat contract uit te komen, al lijkt dat in eerste instantie niet mogelijk. Dan rijdt Van Aert volgend seizoen dus bij Aqua Blue.

‘Ik weet niks van die ploeg, heb ook nog nooit met iemand gesproken’, zegt de drievoudig­e wereldkamp­ioen veldrijden. ‘Ik weet ook niet wie daar volgend seizoen zal rijden. Over de ploeg van volgend seizoen heb ik niet gesproken met Nuyens. Maar dat zal wel gebeuren, zeker?’ (bow)

 ?? © b ??
© b

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium