De Standaard

Gillet naar Lens

-

rond de gewezen Barçavoorz­itter Sandro Rosell. Sportief heeft de zaak hem voorlopig niet buitenspel gezet. In Eupen blijven ze geloven in de onschuld van hun sportieve baas en de huidige Barcelonav­oorzitter Bartomeu sprak al meermaals zijn steun uit voor Rosell en pleitte ervoor hem vrij te laten uit de gevangenis.

Jongste Afrikaanse doelpunten­maker op een WK

Barcelona zou een transferso­m tussen de 6 en de 8 miljoen euro betalen voor Wagué. Dat lijkt immens, maar de Senegalese rechtsacht­er speelde wel alle groepsmatc­hen van Senegal op het WK en scoorde tegen Japan. Met dat doelpunt werd hij de jongste Afri

Volgens de Catalaanse sportkrant­en Sport en El Mundo Deportivo is het niet de bedoeling dat Wagué zomaar geparkeerd wordt bij het Belftal van Barça. Hij zou ook af en toe naar het Aelftal pendelen. Het plan zou zijn om Sergio Roberto definitief naar het middenveld door te schuiven en van de Portugees Semedo de vaste rechtsacht­er te maken met Wagué als mogelijke vervanger. Wagué mag er dus van dromen met Lionel Messi te trainen en in de wedstrijds­electie van het grote Barça terecht te komen.

In Eupen speelde Wagué in anderhalf seizoen 43 wedstrijde­n. Hij toonde zich een erg offensief ingestelde, kwieke rechtsback, maar defensief liet hij soms steken vallen. Onder de offensieve coach Jordi Condom was hij titularis, maar de defensief ingestelde Makelélé koos toch liever voor de zekerheid met Tirpan.

Eupen hoopte vóór het WK dat Wagué een goede beurt zou maken in Rusland met het objectief grof geld van hem te maken. Dat lijkt nu te lukken. Misschien komt de strafste Belgische transfer van deze mercato wel op naam van KAS Eupen.

Guillaume Gillet (34) gaat een derde avontuur in Frankrijk aan. De 22voudige Rode Duivel, die eerder uitkwam voor Bastia en Nantes, tekende een contract bij RC Lens uit de Ligue 2. De exmiddenve­lder van Gent en Anderlecht zat zonder club, nadat zijn contract bij Olympiakos Piraeus deze zomer in onderling overleg werd ontbonden. (blg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium