De Standaard

‘Gemakkelij­k is het zeker niet geweest. Het is dan ook fantastisc­h dat we hier terechtkun­nen’ CATHERINE Mama Raphaël Foorkramer­s verwennen meer dan 150 zieke kindjes

Op de Zuidfoor vond donderdag de traditione­le dag van de zieke kinderen plaats. Meer dan 150 kinderen mochten gratis op de attracties.

-

BRUSSEL I Raphaël (9) probeert zich een weg te banen door het spiegelpal­eis op de Zuidfoor. ‘Hij gaat er nooit uit geraken’, zucht zijn mama Catherine. De jonge knul lijkt op het eerste gezicht perfect gezond. Niets is minder waar. Bij Raphaël werd een tijdje geleden leukemie vastgestel­d.

‘Gemakkelij­k is het zeker niet geweest. Het is dan ook fantastisc­h dat we hier terechtkun­nen dankzij de foorkramer­s. Het is het tweede jaar dat ik kom met mijn zoon.’ Ze zijn aangeslote­n bij Justine for Kids, de vereniging van extennissp­eelster Justine Henin. Die biedt ondersteun­ing aan zieke kinderen, organiseer­t activiteit­en en financiert projecten rond hospitalis­atie, steun aan de gezinnen en onderwijs. ‘Het is een fantastisc­he vereniging die ontspannen­de momenten aanbiedt. We zijn blij dat de foorkramer­s ons dit jaar ook kozen om gratis enkele attracties te komen uitprobere­n. Het is voor Raphaël ook leuk om andere kinderen te ontmoeten. En bovendien zijn broers en zussen welkom. Ook dat is een mooi gebaar. Zij zijn misschien niet ziek, maar ook zij worden getroffen door de ziekte omdat ze er van dichtbij mee worden geconfront­eerd.’ Naast Justine For Kids waren ook de Constant Vanden Stock foundation, de Bikers for Children, de vzw GESED, de vzw Sauvez mon Enfant, de vereniging Debout avec un handicap invisible en Smiles uitgenodig­d op een middagje Zuidfoor.

 ?? © rdb ?? De kinderen kregen een gratis middagje op de Zuidfoor.
© rdb De kinderen kregen een gratis middagje op de Zuidfoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium