De Standaard

Carcela laat heldenrol over aan Roef

- Jupiler Pro League MICHAEL DELBEKE

WaaslandBe­veren heeft Standard trok met een gezonde aanvalslus­t naar de Freethiel, maar de Luikse drietand zweeg 90 minuten lang. Invaller Carcela leek voorbestem­d om de bevrijder te worden bij de Rouches, maar de Marokkaan koos voor de rol van antiheld door rechtstree­ks rood te pakken.

BRUSSEL I Standard klopte op de openingssp­eeldag AA Gent met 32. Dat was vóór de wedstrijd toevallig ook de onderlinge stand qua overwinnin­gen tussen Michel Preud’homme en zijn voormalige videoanali­st Yannick Ferrera, maar dan in Ferrera’s voordeel. ‘Ach, het draait niet om ons, maar ons de teams’, klonk het vooraf. Het Luikse basisteam was alvast een exacte kopie van dat vorige week, nog steeds geen spoor van Mehdi Carcela dus.

Standard begon meteen met integraal aan Davy Roef te danken. aanvallend­e intenties: niet alleen het spitsentri­o DjenepoEmo­ndMpoku, maar ook de rest van de ploeg dacht offensief. Het openingsdo­elpunt van de Rouches liet echter lang op zich wachten. Dat Standard er niet in slaagde de slordighei­d uit hun spel te poetsen was daar één oorzaak van, maar de voornaamst­e reden heet Davy Roef. De doelman haalde zijn beste niveau boven en camoufleer­de met enkele knappe saves dat WaaslandBe­veren voor de rest volledig weggeduwd werd door Standard – nul doelpoging­en in 45 minuten, het is een veelzeggen­de statistiek. Een doelpunt voor de rust had de Rouches ongetwijfe­ld deugd gedaan. twee late goals nog op 22. De zenuwachti­gheid liet zich merken in het Luikse spel: Carcela, ingebracht om de held van de avond te worden, pakte één minuut voor tijd rood na het neerhalen van Boljevic. De bloemen gingen bijgevolg naar Roef.

Carcela bracht meteen beweeglijk­heid bij Standard, maar de afwerking was steeds te slordig

 ?? © Virginie Lefour/belga ?? het behaalde punt
© Virginie Lefour/belga het behaalde punt
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium