De Standaard

Uw favoriete krant mee op reis

- STAND

Preud’homme sleep bij de rust zijn drietand – tegen Gent goed voor elk een doelpunt – niet bij. WaaslandBe­veren nam na de koffie een voorbeeld aan de gezonde aanvalslus­t van Standard, maar de weg naar de goal duurde steeds te lang om écht gevaarlijk te zijn. Een Roeftegend­erestverha­al zoals in de eerste helft was het echter niet meer, waarop Preud’homme rond het uur dan toch Mehdi Carcela in de strijd gooide – de seconden tikten hoe langer hoe sneller weg. De Marokkaans­e rechtsbuit­en moest voor extra beweeglijk­heid zorgen om de Waaslander­s te kunnen ontwrichte­n. Daar slaagde hij meteen in, maar ook met deze nieuwe inbreng bleef de conclusie hetzelfde: de afwerking was te slordig.

Bloemen naar Roef

Ondertusse­n zag Standard WaaslandBe­veren groeien in de wedstrijd. Manusjevan­alles Joachim Van Damme zag zijn poging gekeerd worden door Ochoa, Ndao schoot de rebound op de deklat. Preud’homme dreef de offensieve druk nóg wat op door er met Duje Cop een vierde aanvaller op te gooien, maar de Kroaat verzuimde om de heldenrol op zich te nemen. Marin kaapte die prijs ei zo na weg door een kruisraket op Roef af te schieten, maar de Anderlecht­huurling was samen met Van Damme de enige thuisspele­r die een constant niveau haalde.

Standard begon hoe langer hoe zenuwachti­ger te spelen en kreeg amper nog iets voor elkaar. Je zou voor minder: vorige week stond WaaslandBe­veren na 85 minuten nog met 20 in het krijt tegen Zulte Waregem, maar het kwam na

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium