De Standaard

Cools redt de meubelen

- FRANK BUYSE

Een helft lang zat Club alweer danig in problemen in Moeskroen. Het was invaller Dion Cools die meteen na de rust de meubelen redde.

Jupiler Pro League

Vorige week maakte Clubs aanvalsduo WesleyVoss­en er nog eentje meer dan SantiniDim­ata, maar met die vijf van het koningskop­pel tegen Oostende leek deze keer beter doen wel heel moeilijk. Al na tien minuten was het onmogelijk. De Brugse aanvalslin­ie was gehalveerd na de uitsluitin­g van Wesley, al de derde rode kaart voor de Braziliaan bij Club. Vorige week nog met twee goals de held en minder onbesuisd geworden, heette het. Neen dus. Sinds de terugkeer van de Hurlus in eerste klasse vier jaar geleden kon blauwzwart er maar twee keer winnen, vorig seizoen verloor de landskampi­oen er op 9 september ook al voor de eerste keer (2–1). Toen was Alexandre Boucaut ook de ref van dienst. Dezelfde problemen doken alweer snel op. Boucaut was gisteren al na tien minuten voor de Brugse fans opnieuw de zondebok maar de uitsluitin­g voor Wesley op aangeven van VAR Kris Bellon, was zeer terecht. Zijn elleboogst­oot in een duel met Katranis was onmiskenba­ar. Dom dom dom, Club, nog 80 minuten met tien man, stond weer voor een moeilijk avondje.

Bij Club had Scholz de plaats ingenomen van de niet tijdig herstelde Denswil (hamstrings). De eerste basisplaat­s sinds 17 februari voor de Deen. Decarli, vorige week nog de vervanger van de Nederlande­r, zat niet eens in de selectie..

Moeilijke avond

Moeskroen met Galitsios en Gulan in de plaats van de geschorste­n Godeau en Diedhiou centraal achterin en Napoleone in plaats van Mbombe, was ook al meteen goed in de match gekropen.

De thuisploeg had de eerste kansjes afgedwonge­n ook. Zonder veel erg voor Club, leek het. Maar die rode kaart ontregelde de landskampi­oen danig, na nog een schot van Vanaken speelde het voorin niets meer klaar, Vossen kon het ook niet alleen klaren. Een moeilijke avond, zou het worden.

Want het was meer dan die man minder. Het was een trage opbouw, slordige passing, zenuwachti­g spel. Alleen Vanaken kreeg wat lijn in het spel maar verder kraakte en knarste de machine nogal.

Club in problemen dus en Moeskroen werd zowaar de gevaarlijk­ste ploeg met kansen voor Galitsios en vooral Olinga.

Aan de rust greep Leko in: Cools op de rechterfla­nk in plaats van Tomecak. Meer druk vanop de flanken, meer aanvoer voor Vossen, leek de bedoeling. Maar de Limburger deed meteen beter, snelde op rechts vrolijk voorbij Gulan en knalde dan bijna vanop de zijlijn de bal via de hand van doelman Werner in doel. Een hele opsteker, een minuut later al moest Werner Vossen van een tweede treffer houden.

Plots was Club weer Club en moest Moeskroen achteruit. Een schot van Vanaken gaf aan dat Club wilde doorstomen. Even maar, dan begon de numerieke minderheid toch te wegen. En les Hurlus wilden geen nul op zes. Maar Club gaf geen krimp meer, zowel Vossen als Vanaken nogmaals hadden respectiev­elijk hun 100ste en 150ste match voor Club nog kunnen bekronen, ook Vormer versierde nog een kans. Al bij al een verdiende zege toch wel, Club is weer een jaar af van le Canonnier. En staat mee op kop. Maar het is wel enige tijd Wesley kwijt. Dom dom.

Club Brugge toonde een trage opbouw, slordige passing en zenuwachti­g spel

 ??  ?? Dion Cools (l.) hielp Club Brugge aan de drie punten.
Dion Cools (l.) hielp Club Brugge aan de drie punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium