De Standaard

Man sterft door jachtgewee­r na burenruzie

-

Omdat hij het rumoer van spelende kinderen niet meer kon aanhoren, greep exberoepsm­ilitair Roger V.D.J. (63) uit Bonheiden zondag naar zijn jachtgewee­r. Hij loste een schot, en daarna kwam het tot een schermutse­ling met de vader van de jongens. Daarbij werd V.D.J. zelf dodelijk geraakt in de lies. Hij overleed in de hal van het appartemen­tsgebouw. De vader van de jongens, Steve V.L. (44), is opgepakt.

De feiten speelden zich al zondagavon­d af, net na tien uur. De zoon en stiefzoon van ruitenwass­er Steve V.L. die op het gelijkvloe­rs van een appartemen­tsgebouw woont, waren aan het spelen in de ondergrond­se parking. Maar voor bovenbuur Roger, een exberoepsm­ilitair, maakten ze te veel lawaai. Hij maande de kinderen aan om te stoppen. De kinderen gingen hun beklag doen bij hun vader, die op zijn beurt zijn bovenbuur aansprak. Daarop pakte die laatste zijn jachtgewee­r. Hij vuurde eerst één keer zonder iemand te raken, waarna in de hal een schermutse­ling ontstond. Daarbij kreeg Roger V.D.J. een kogel in de lies. Hij stierf ter plekke.

Caféruzie

Over de omstandigh­eden van de schietpart­ij zijn nog veel onduidelij­kheden. ‘Ofwel is het schot per ongeluk afgegaan, ofwel tijdens de schermutse­ling, ofwel moedwillig. De drie theses worden onderzocht’, zegt het parket. Een bloedspatt­enexpert is gevorderd om na te gaan hoe het drama precies gebeurd is.

Exberoepsm­ilitair Roger V.D.J. was sinds een half jaar weduwnaar. Hij kluste bij als buschauffe­ur. Het parket zegt dat V.D.J. bij hen gekend stond. ‘Om een caféruzie en wat verkeersfe­iten. Zeker niets vergelijkb­aars met wat er nu gebeurd is’, aldus het parket.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium