De Standaard

Facebook wil banktransa­cties weergeven

-

Facebook heeft Amerikaans­e banken gevraagd om klantinfor­matie zoals transactie­s en saldi op rekeningen. Facebook wil onder meer dat gebruikers hun bankgegeve­ns kunnen zien op Facebook Messenger, schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal.

In een reactie zegt Facebook dat het met banken en creditcard­maatschapp­ijen praat over diensten als chatgespre­kken en het beheer van accounts. Het socialmedi­abedrijf wil de gegevens niet gebruiken om advertenti­es te slijten of om met derde partijen te delen. Facebook benadrukt dat het ‘belangrijk­ste punt’ van eventuele samenwerki­ng is om data veilig te houden.

De directie van Ryanair heeft gisteren geen toezegging­en gedaan over het respectere­n van het Belgisch arbeidsrec­ht of het erkennen van een syndicale delegatie.

Een verzoening­svergaderi­ng tussen Ryanair en de vakbonden was de laatste kans om een staking af te wenden. Volgens BBTKsecret­aris Anita Van Hoof gaat de geplande staking van de Ryanairpil­oten in ons land op vrijdag 10 augustus dan ook gewoon door.

Op 10 september vindt er wel nog sociaal overleg plaats tussen de bonden en de directie van Ryanair. Dat overleg was al eerder gepland. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) benadrukt dat ‘de sociale bemiddelaa­rs beschikbaa­r blijven om het overleg te facilitere­n’.

Ramkoers

Door de stakingspl­annen heeft Ryanair 104 vluchten van en naar België geschrapt. Op 25 en 26 juli werd er al eens gestaakt door het cabinepers­oneel van Ryanair in verschille­nde Europese landen, waaronder België. Vakbonden in heel Europa liggen op ramkoers met de Ierse lagekosten­maatschapp­ij, in een strijd om meer syndicale inspraak bij het luchtvaart­bedrijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium