De Standaard

Courtois daagt niet op bij Chelsea

-

De transfer van Thibaut Courtois (26) naar Real Madrid hangt in de lucht. De Belgische keeper moest zich gisteren melden bij Chelsea voor zijn eerste werkdag na het WK, maar stuurde zijn kat.

‘The Blues’ weten waar ze aan toe zijn: voor Courtois is blijven geen optie. ‘Voor Thibaut is het duidelijk’, had zijn makelaar Christophe Henrotay eerder deze week al gezegd in The Sun. ‘De beste optie is verhuizen naar Real, dicht bij zijn kinderen. Er is een bod dat Chelsea kan accepteren.’ Trainer Maurizio Sarri reageerde daar zondag nog op: ‘Ik wil niets weten van de spelersmak­elaar. Ik wil met de speler zelf praten. Als hij niet meer gemotiveer­d is voor Chelsea...’ Verschille­nde Engelse media claimden gisterocht­end dat Courtois aan Sarri had laten weten dat hij een vertrek verkiest.

The Blues zelf lijken weinig keuze te hebben. Courtois heeft maar één jaar contract meer en als ze hem straks niet gratis willen laten gaan, moeten ze nu het bod van Real aanvaarden. Chelsea wou eerst een nieuwe keeper, maar ook diens komst zit nog in de pijplijn. Jack Butland, de Engelse nummer 2 op het WK en doelman van het gedegradee­rde Stoke City, ligt in polepositi­on. Hij zou haalbaarde­r zijn dan Jordan Pickford, de nummer 1 van Everton en Engeland.

Veel Chelseafan­s sturen Courtois ondertusse­n verwijten omwille van zijn gedrag. De doelman is evenwel niet aan zijn proefstuk toe. Zo stuurde hij in 2011 ook al eens zijn kat naar de fandag van RC Genk en weinig later was zijn overgang naar Chelsea in kannen en kruiken.

Zondagavon­d was Courtois overigens eregast op Genk– STVV en daar zei hij al over zijn transfer: ‘Het is allemaal erg delicaat. Je kunt je daar heel zenuwachti­g in maken, maar dat zal niet helpen. Ik probeer rustig te blijven.’

Real Madrid, dat 35 miljoen euro zou betalen, hoopt de deal snel af te ronden, want donderdag sluit de transferma­rkt in Engeland.

Hazard en Batshuayi wel present

De twee andere Belgen van Chelsea deden overigens niet aan werkweiger­ing. Eden Hazard en Michy Batshuayi meldden zich gisteren allebei in Londen en trainden al mee met Chelsea. Ook Hazard hoopt(e) op een overgang naar Real, maar lijkt makkelijke­r te aanvaarden dat zijn peperdure transferpr­ijs misschien niet zal worden betaald. Batshuayi hoopt wel nog op een transfer (of een uitleenbeu­rt), maar zet voorlopig geen extra druk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium