De Standaard

Met één been in de playoffs

-

GENK I RC Genk trekt volgende week met een riante voorsprong naar Lech Poznan, de playoffs van de Europa League wenken. En de score had nog hoger kunnen oplopen, want dat verdoemde doelhout bedierf opnieuw de pret voor een indrukwekk­end Genk.

Tweenul, het is een riante uitgangspo­sitie om donderdag naar Poznan te trekken. Toch zal Philippe Clement balen, in de slotfase verzuimde zijn ploeg om de terugmatch helemaal overbodig te maken. Ndongala en Pozuelo troffen paal en lat. Ook in het begin van de wedstrijd miste Trossard van dichtbij een enorme kans. De verdiende monstersco­re bleef uit. Genk moet hopen dat dit hen in Polen niet zuur opbreekt. Al is de kans klein. Het niveauvers­chil is immens.

Na die eerste gigantisch­e kans van Trossard pakte Lech uit met hoge druk. De Polen zorgden ervoor dat de Genkse gouden driehoek BergeMalin­ovskyiPozu­elo niet aan hun befaamde combinatie­s toe kwamen. Maar eens de motor van Berge op volle toeren geraakte en hij elk duel begon te winnen op het middenveld, moesten de steeds slordiger voetballen­de Polen achteruit. De 01 van Dewaest werd nog terecht afgekeurd wegens buitenspel en Trossard geraakte opnieuw op aangeven van Pozuelo niet voorbij de uitgelopen Buric. Maar op slag van rust was het toch raak via de verschroei­ende linker van Malinovsky­i: 01.

Eindelijk Samatta

Op het einde van de wedstrijd nadat ook Pozuelo nog een kans miste was er ook goed nieuws voor Ally Samatta. Op de zoveelste voorzet van de onvermoeib­are Maehle zorgde hij voor de 02. Eindelijk zijn eerste officiële goal van het seizoen, de Tanzaniaan werd er zowaar emotioneel van. Een blok van duizenden kilo’s van zijn schouders. (mg)

 ?? © belga ?? Net als in de competitie­wedstrijd tegen Zulte Waregem scoorde Jonathan David in de slotfase het doelpunt van de overwinnin­g.
© belga Net als in de competitie­wedstrijd tegen Zulte Waregem scoorde Jonathan David in de slotfase het doelpunt van de overwinnin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium