De Standaard

Vrouw gearrestee­rd na zware woningbran­d

In SintJoostt­enNode zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie personen gewond geraakt bij een zware brand. Die is meer dan waarschijn­lijk aangestoke­n.

-

SINTJOOSTT­ENNODE I De smalle Dwarsstraa­t in SintJoostt­enNode werd gisteren in de vroege uurtjes opgeschrik­t door een hevige brand. Die was rond 3.30 uur uitgebroke­n in een rijwoning waar een tiental personen samenwoont.

‘Toen we aankwamen, ging het al om een uitslaande brand’, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. ‘Die was uitgebroke­n op de tweede verdieping, maar snel overgeslag­en naar de derde verdieping. Brokstukke­n vielen aan de achterkant van het gebouw naar beneden op het plat dak van de eerste verdieping. Daardoor vatte ook dat vuur.’

Het merendeel van de bewoners kon op eigen houtje naar buiten. Toch moest de brandweer ook vier personen uit het gebouw redden. Twee van hen werden uit het gebouw gehaald langs de trappenhal, de andere twee met de ladderwage­n.

‘Eén bewoner moest met zware rookvergif­tiging en brandwonde­n naar het militair ziekenhuis. Twee andere bewoners hadden lichte rookvergif­tiging en werden naar het Paul Brienzieke­nhuis gestuurd.’ Niemand verkeert in levensgeva­ar.

De brandweer vond verscheide­ne brandhaard­en in het gebouw. De politie voerde een vrouw geboeid af. Dat bevestigt Denis Goeman van het Brusselse parket. ‘Op het eerste gezicht gaat het niet om een bewoonster van het huis.’ Volgens buren is de vrouw familie van een van de gezinnen in het gebouw, maar dat kon nergens worden bevestigd.

‘Eén bewoner liep een zware rookvergif­tiging en brandwonde­n op’

WALTER DERIEUW

Brusselse brandweer

 ?? © rdb ?? De brand ontstond op de tweede verdieping van het rijhuis en richtte ernstige schade aan.
© rdb De brand ontstond op de tweede verdieping van het rijhuis en richtte ernstige schade aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium