De Standaard

Melania’s ouders genaturali­seerd

‘Ik heb me steeds sterker gerealisee­rd dat Trump racistisch, onverdraag­zaam is en vrouwen haat’

-

Trump is tegen ‘kettingimm­igratie’, maar de Sloveense ouders van first lady Melania zijn deze week wél Amerikaans staatsburg­er kunnen worden.

BRUSSEL I Viktor en Amalija Knavs, de ouders van de Amerikaans­e first lady Melania Trump, zijn donderdag tijdens een ceremonie in Manhattan, New York, Amerikaans­e staatsburg­ers geworden. Terwijl Donald Trump zich al geregeld heeft uitgesprok­en tegen ‘kettingimm­igratie’ – waarmee hij familieher­eniging bedoelt – is de immigratie­advocaat van de familie Knavs precies daarin gespeciali­seerd.

De ouders van Melania zijn immigrante­n uit Slovenië. Volgens hun advocaat zijn er voor hen geen uitzonderi­ngsmaatreg­elen gemaakt. Het echtpaar verbleef al vijf jaar in de VS met een green card. Na vijf jaar mochten ze een aanvraag doen tot naturalisa­tie. Vermoedeli­jk heeft hun dochter Melania de aanvraag voor een green card van haar ouders ondersteun­d, hoewel Trump dus tegen dit soort ‘sponsorsch­ap’ is.

Critici verwijten deze Amerikaans­e regering daarom hypocrisie. ‘Dit is misschien wel de meest antiimmigr­atiegezind­e regering in de geschieden­is van ons land, behalve als het deze familie betreft’, reageerde David Leopold, een immigratie­advocaat uit Cleveland, in Ohio. ‘Trump en zijn regering voeren een kruistocht om immigrante­n het land buiten te krijgen, en dan specifiek nietblanke immigrante­n. Wat kun je erop zeggen als het dan wel zo makkelijk verloopt voor de first lady en haar familie?’ (iro) De voormalige WitteHuisa­dviseur en deelneemst­er aan The Apprentice OMAROSA MANIGAULT NEWMAN doet in haar memoires een boekje open over Donald Trumps gedrag. (The Guardian) verstrengt de asielregel­s.

 ?? © ap ?? Minister van Justitie Sessions
© ap Minister van Justitie Sessions
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium