De Standaard

David de verlosser

- © Bruno Fahy/blg

Jonathan David mocht zondag tijdens zijn invalbeurt. stonden te knoeien waardoor Gent kon uitbreken. Het schot van Limbombe werd nog gepakt door Roef, Yaremchuk kopte de rebound binnen.

AA Gent was ook in de tweede helft dominant, maar kon de match niet dood maken uitstellen. Yaremchuk zette een goede combinatie op met Awoniyi, maar de Oekraïner had geen oog voor de vrijstaand­e Limbombe en kraakte eiste. Birger Verstraete riep de nieuwkomer tot de orde en ging zelf achter de bal staan. De pitbull van AA Gent trapte de bal strak in de bovenhoek: 20.

Davidmomen­t

Dat AA Gent niet solide genoeg verdedigt op stilstaand­e fases – voorheen de verantwoor­delijkheid van de ontslagen Bernd Thijs – is een vaststelli­ng die we dit seizoensbe­gin al eerder deden. Zo lieten de Buffalo’s WaaslandBe­veren onnodig weer in de match komen. Plastun zat bij een corner niet kort genoeg op de boomlange Vukotic, die te makkelijk de 21 mocht binnenkopp­en.

Als AA Gent in de problemen dreigt te komen, dan is de reddende engel Jonathan David nabij. De 18jarige Haïtiaanse Canadees scoorde bij zijn derde invalbeurt zijn derde en vierde treffer: boeken toe. AA Gent heeft na de zege in Polen ook zijn eerste competitie­zege én eerste thuiszege van het seizoen beet. Als de Buffalo’s donderdag de klus afmaken tegen Jagielloni­a, kunnen ze weer rustig ademen.

 ??  ?? twee keer juichen
twee keer juichen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium