De Standaard

Niets nieuws onder de zon

Het openingswe­ekend van de Premier League was zeer sterk in lijn met wat vorig seizoen te zien was op de Engelse velden.

- © John Sibley/action images

Premier League

Manchester City is nog steeds oppermacht­ig

Manchester City blijft door Engeland razen. Nadat het vorig seizoen onbedreigd de titel pakte, dacht de kalenderma­ker met een moeilijke openingsma­tch al meteen wat spanning in de competitie te brengen. De verplaatsi­ng naar Arsenal kondigde zich aan als dé topper van het weekend, maar vormde uiteindeli­jk geen probleem voor Man City. Een vlotte 02 overwinnin­g was het resultaat.

Al na één wedstrijd kan de vraag worden gesteld wie dit City kan stoppen om een tweede titel op rij binnen te halen. Want na de wedstrijd zei coach Pep Guardiola dat zijn team zelfs nog niet helemaal klaar is. ‘We hebben heel wat spelers met een conditione­le achterstan­d. Maar we zijn al twee jaar samen, waardoor iedereen goed weet wat te doen. We speelden goed, maar zullen dag per dag nog sterker worden.’

Vincent Kompany en Kevin De Bruyne begonnen na het lange WK nog op de bank. De Bruyne viel nog in en was zelfs erg dicht bij de 03, maar Petr Cech redde zijn schot.

Salah en Mané zijn nog steeds de smaakmaker­s

Business as usual bij Liverpool. Vorig seizoen scoorde het in veertien wedstrijde­n minstens vier doelpunten en nu, op de eerste speeldag, deed het dat gewoon opnieuw. West Ham werd van de mat gespeeld met 40. En ook de doelpunten­makers klonken bekend in de oren. Naast Daniel Sturridge stonden de sterren van vorig seizoen weer aan het kanon: Mo Salah opende de score, Sadio Mané maakte er zelfs twee.

Salah lijkt allerminst aangetast door de schouderbl­essure die hij opliep in de Champions Leaguefina­le van vorig seizoen. Hij scoorde gisteren tegen West Ham al zijn twintigste Premier Leaguedoel­punt in twintig wedstrijde­n.

De goede vorm van Salah en Mané, gekoppeld aan de indrukwekk­ende prestatie van Naby Keita doet vermoeden dat Liverpool de grootste uitdager wordt van kampioen Manchester City.

Hazard geeft nog steeds assists bij Chelsea

Eén wedstrijd, één assist. Eden Hazard had maar veertien minuten nodig om voor het eerst dit seizoen van zich te doen spreken bij Chelsea (03winst tegen Huddersfie­ld). Door het vertrek van Courtois en Batshuayi en Musonda die niet bij de selectie behoorde, was Hazard de enige Belg tussen de lijnen bij Chelsea.

Maar het is dus nog steeds bij Chelsea dat Hazard met zijn assists strooit. Hij greep naast een overgang naar Real Madrid, maar is intussen alweer gefocust op zijn job bij Chelsea. Kepa, de opvolger van Thibaut Courtois, hield al meteen in zijn eerste wedstrijd de nul.

Laurent Depoitre kreeg een invalbeurt bij Huddersfie­ld, Isaac Mbenza zat twee dagen na zijn transfer nog niet in de selectie.

Manchester City had Arsenal volledig onder controle en speelde fantastisc­h

Alderweire­ld staat nog steeds naast de ploeg

In Match of the Day, het voetbalpro­gramma van de BBC, vroegen de analisten zich openlijk af wat Toby Alderweire­ld op de bank van Tottenham zit te doen. Vorige week kwam de gewenste transfer naar Manchester United er niet en het is afwachten of hij nu nog veel speelkanse­n krijgt. Tottenhamt­rainer Mauricio Pochettino is iemand die het liefst alleen maar volledig toegewijde spelers opstelt. Toen er vorig seizoen een conflict was over de contractve­rlenging van Alderweire­ld, liet de Argentijns­e coach onze landgenoot ook al voor lange tijd uit de selectie. Ondanks zijn geringe aantal speelminut­en werkte Alderweire­ld wel een zeer sterk wereldkamp­ioenschap af.

Tottenham won met 12 op het veld van Newcastle dankzij een doelpunt van Jan Vertonghen. Mousa Dembélé viel in tijdens de tweede helft.

 ??  ?? Stephan Lichtstein­er van Arsenal in duel met Ilkay Gündogan van Manchester City.
Stephan Lichtstein­er van Arsenal in duel met Ilkay Gündogan van Manchester City.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium