De Standaard

DE TOPPERS

-

1. Oscar & The Wolf ★★★★★

Oscar & The Wolf moest de sceptici bewijzen dat ze de grootste podia aankunnen én dat ze hun hits niet beu zijn gehoord. Kolfje naar de hand van Max Colombie, zo bleek. Aan zijn rubberlaar­zen, chaps en jarretelle­s te zien net terug van de fetisjwink­el, of de garnaalvis­serij.

2. Mauro en de Kempenzone­n ★★★★★

Doorgaans zijn wij voorzichti­g met het adjectief ‘ongezien’, maar in het geval van dit concert staan we onszelf toch toe om het neer te pennen: Mauro liet zich vergezelle­n door Willy Sommers, Rik Verheye en Daan, die op de koop toe de polonaise danste.

3. Coely ★★★★★

De 24jarige rapster Coely maakte van de Dance Hall haar persoonlij­ke triomfboog. Met een classy, oversized blazer waarnaar ook Oscar & The Wolf en Bazart verlekkerd gekeken zullen hebben.

4. Kendrick Lamar ★★★★★

‘Pulitzer Kenny’, stond achter Kendrick Lamar te lezen op een podiumbred­e videowall. De rapper wordt tegenwoord­ig zo gerespecte­erd dat hij zelfs prijzen pakt die normaal enkel voor klassieke muzikanten zijn weggelegd. Dan kon Pukkelpop even inpakken geen al te grote moeite zijn. Wat hij deed zonder grote gebaren, maar met des te meer bravoure.

5. Jungle ★★★★★

Jungle is een gepolijste soulgroep op plaat, maar live een meedogenlo­ze groovemach­ine die niemand stil liet staan.

6. Yungblud ★★★★☆

De portie punk – nou ja, punk light – waarop de energieke Yungblud trakteerde, werd door publiek met gulzige teugen naar binnen geslokt.

7. Sons of Kemet ★★★★☆

Shabaka Hutchings is zowat de Kamasi Washington van de bloeiende jazzscene in Europa. Een katalysato­r die het genre met nieuwe vleugels doet vliegen, zo bewees hij in Hasselt met verve.

8. The War On Drugs ★★★★☆

Hoe kristalhel­der die lagen gitaar en keyboards, twee stuks van elk, te onderschei­den waren. Hoe compleet we weer in de muziek zaten. Dat kon alleen The War On Drugs zijn.

9. NERD ★★★★☆

Pharrell Williams is, op zijn zachtst gezegd, een speciale frontman. Hij werkte de show af met een flinke grill in de mond die hem wat deed lispelen. Maar voor het een karikatuur werd, loste hij een korte medley van refreinen.

 ?? © Koen Bauters ?? NERD.
© Koen Bauters NERD.
 ?? © Koen Bauters ?? Sons of Kemet.
© Koen Bauters Sons of Kemet.
 ?? © Koen Bauters ?? Oscar & The Wolf.
© Koen Bauters Oscar & The Wolf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium