De Standaard

‘Obbi Oulare kan extra wapen worden’

Na twee brilscores heeft Standard weer de weg naar doel gevonden. En coach Michel Preud’homme krijgt er mogelijk nog aanvallend­e versterkin­g bij: Obbi Oulare (22).

- DAVID VAN DEN BROECK © Johan Eyckens/photo news

Obbi Oulare speelde vorig seizoen nog bij Antwerp. Bij Standard zou hij al aan zijn Jupiler Pro League

Tijdens de rust vreesde Michel Preud’homme dat zijn ploeg voor de derde keer op rij op een troosteloz­e 0–0 zou stranden. ‘Ik had twijfels. Gaat het weer zo’n dag zijn als in Beveren en tegen Cercle, vroeg ik me af. Zo veel kansen en toch geen goal …’

Gelukkig voor Standard werkte Lokeren mee na de rust. Na een domme penaltyfou­t van Filipovic trapte Mpoku de 0–1 binnen. Carcela, met een zwabberbal, en Bastien dikten de score nog aan. ‘Het liep gelukkig goed af, ik ben tevreden’, zei Preud’homme. Maar hij beseft dat sommige offensieve spelers – Carcela, Sa – nog geen 100 procent zijn.

Bovendien mist Preud’homme nog een grote targetman in zijn voorhoede. Zinho Gano (1m99) koos in laatste instantie voor Genk, maar Obbi Oulare zou op weg zijn naar Luik. ‘De Champions League heeft ons geleerd dat iemand als Oulare een bonus zou zijn voor ons. We hebben Emond en Sa, Djenepo ook met zijn snelheid. Maar Obbi heeft een andere stijl, en die hebben we nodig. Als hij volledig fit is, heeft hij techniek, kracht en een sterk kopspel. Hij zou een extra wapen zijn.’

Al in juni werd de komst van Oulare geopperd op Sclessin. Begin juli was de 22jarige spits dan weer op weg naar Antwerp, waar hij vorig seizoen al op huurbasis speelde. Nu wil Standard hem huren van Watford met aankoopopt­ie. De deal is nog niet helemaal afgerond, maar zit wel in de pijplijn.

Heup als boosdoener

Maar is Oulare wel fit? Eind april werd hij nog geopereerd aan zijn heup en hij had al de stempel van blessurege­voelig te zijn. Volgens zaakwaarne­mer Peter Verplancke was die operatie net wat Oulare nodig had. ‘De voorbije vier jaar heeft Obbi nooit pijnvrij gespeeld’, zegt Verplancke. ‘Er was altijd wel iets – last van zijn rug, van zijn hamstrings, van zijn lies – en de onderligge­nde reden was die heup. Hij was daar beter al eerder aan geopereerd geweest. Zijn eerste speelminut­en zal hij misschien pas in oktober maken, maar de club waar Obbi nu terechtkom­t, gaat een speler krijgen die 20 tot 25 procent beter is.’

Ondanks mislukte uitleenbeu­rten aan Zulte Waregem en Willem II geloven ze bij Watford nog altijd in Oulare. Ze betaalden in 2015 niet voor niks acht miljoen voor hem en verlengden later zijn contract tot 2021. Maar aangezien hij nog in de eindfase van zijn revalidati­e zit, is het beter elders ritme en ervaring op te doen. Dat kan dus Standard worden. In februari zei hij nog dat het ideale scenario een verlengd verblijf bij Antwerp was, hij zocht immers stabilitei­t. Maar Oulare was ook al een jaartje jeugdspele­r op Sclessin. En de trainer kent hij maar al te goed, van bij Club Brugge.

Lestienne

Preud’homme las Oulare destijds geregeld de levieten, als de 18jarige belhamel weer eens slap was ingevallen of niet goed had geluisterd. ‘Ik dacht constant dat hij het op mij gemunt had’, zei de spits eerder dit jaar. ‘Vanbinnen stond ik op ontploffen, ik begreep niet waarom hij zo deed. Maar nu besef ik dat wel. Hij had gelijk en heeft mij mentaal sterker gemaakt.’

Een gevalLesti­enne dus. ‘Maxime was bij Club nog een jong veulen. Net als Oulare pakte hij het niet voldoende op, had hij te weinig geduld. We gaan het nu opnieuw proberen’, aldus Preud’homme vorige maand. Ook met Oulare krijgt hij nu mogelijk een herkansing.

Opvallende aanwezige gisteren op de Bosuil: Sander Coopman (23). De talentvoll­e middenveld­er van Club Brugge sprak er met Luciano D’Onofrio. Dat betekent nog niet dat er een deal in de maak is. Antwerp bekijkt nog of Coopman in de ploeg zou passen. Ook een jaar geleden was Antwerp al geïnteress­eerd, maar toen koos de WestVlamin­g voor een nieuwe uitleenbeu­rt aan Zulte Waregem. Op dit moment zit Coopman op een zijspoor bij Club Brugge, waar hij traint met de Bkern.

‘Als Oulare volledig fit is, heeft hij techniek, kracht en een sterk kopspel’

MICHEL PREUD’HOMME Coach Standard

Björn Engels naar Franse promovendu­s

Björn Engels, op een zijspoor gezet bij het Griekse Olympiakos, trekt naar het Franse Stade Reims. Als Reims, vorig seizoen kampioen in tweede klasse, het behoud verzekert, wordt het eenjarig huurcontra­ct van de 23jarige centrale verdediger automatisc­h omgezet in een definitief contract van vier seizoenen. De gewezen verdediger van Club Brugge hoopte aanvankeli­jk op een transfer naar Engeland.

EERSTE PERIODE

 ??  ?? vierde Belgische avontuur beginnen.
vierde Belgische avontuur beginnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium