De Standaard

Manchester City haalt stevig uit, Manchester United lijdt gezichtsve­rlies

-

Manchester United moet rivaal City al na twee speeldagen laten gaan. Daar kon een goal van Lukaku niets aan veranderen.

Na een halfuur moest José Mourinho eens in zijn ogen wrijven. Manchester United stond al twee doelpunten in het krijt tegen Brighton & Hove Albion, dat de defensieve pijnpunten van de bezoekers efficiënt blootlegde. Romelu Lukaku scoorde wel nog de aansluitin­gstreffer met een rake kopbal, maar nog voor de rust sloeg de thuisploeg nog een derde keer toe vanaf de penaltysti­p. United vond na de pauze geen oplossinge­n meer, een penaltygoa­l van Pogba in de slotminuut kwam te laat: 3–2.

Stadsgenoo­t Manchester City had zelfs de geblesseer­de Kevin De Bruyne niet nodig om stevig uit te halen. Met Vincent Kompany in het hart van de defensie verpulverd­e het Huddersfie­ld met 6–1. Sergio Agüero was met een hattrick de uitblinker bij City.

Hazard blijft

Manchester City deelt de leiding met onder meer Chelsea, dat zaterdag Arsenal vloerde met 3–2. Eden Hazard viel in bij een 2–2stand en met een straffe dribbel en bijhorende assist schonk hij deBlues toch nog de drie punten. Voor de Chelseafan­s kwam het beste nieuws echter na de wedstrijd, toen Hazard bevestigde dat hij in Londen blijft. ‘Nu nog vertrekken? Dat doe ik niet’, zei de Rode Duivel, die de afgelopen maanden stevige belangstel­ling genoot van Real Madrid. ‘In Engeland zit de transferpe­riode er al op, het zou vreemd zijn dat ik zou vertrekken terwijl de club geen vervanger meer kan aantrekken. Ik heb nog twee jaar een contract bij Chelsea, we zullen later wel zien wat er gebeurt. Voor lopig zit ik goed waar ik ben.’

Alderweire­ld is terug

Bij Tottenham mocht naast Jan Vertonghen ook Toby Alderweire­ld weer starten. Trainer Mauricio Pochettino koos tegen Fulham voor een driemansde­fensie, waardoor de Rode Duivel voor het eerst dit seizoen in de basis stond. ‘Ik ben blij dat Toby hier nog is’, zei Vertonghen. ‘Hij is een fantastisc­he speler.’ Tottenham won de partij met 3–1. Harry Kane nam het laatste doelpunt voor zijn rekening en scoorde nu in alle twaalf maanden al minstens één keer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium