De Standaard

Broos wil ook Coopman bij KVO

- (kvu, jug, gma)

Sander Coopman (23) van Club Brugge is gegeerd. Zowel KV Oostende, Antwerp, Charleroi als Kortrijk willen de spelverdel­er. Hugo Broos, de sportief directeur van KVO, probeert hem te overtuigen.

KV Oostende zoekt alleen nog een nummer 10. Het polste Stephane Omeonga van Genua, maar Sander Coopman staat bovenaan het lijstje. Maar kan de kustploeg financieel concurrere­n met Antwerp of Charleroi? “We kunnen Coopman maar een contract bieden aan onze voorwaarde­n”, aldus Broos. “Dan is het aan de speler om te beslissen of hij elders meer geld wil verdienen. Maar hij moet ook eens nadenken. Bij Antwerp heb je al Hairemans of Govea op dat middenveld, bij Charleroi Benavente. Bij KVO is de nummer 10 de missing link in ons elftal. Hier zijn geen zeven concurrent­en. Hier komt hij naartoe om – bij wijze van spreken – meteen titularis te zijn in zijn eerste match. Natuurlijk zal hij zich dan ook moeten bewijzen aan de trainer, maar de speelgeleg­enheid en de kans om de patron te worden zal hij krijgen. We hebben een rustbrenge­r en opbouwer nodig.”

Door de komst van Laurens De Bock kan Aleksandar Bjelica nog vertrekken. Volgens KVO meldde er zich nog geen geïnteress­eerde club, maar in de wandelgang­en klinkt wel dat Anderlecht de situatie van de Serviër volgt. Paarswit heeft voor zijn linkerflan­k wel Cobbaut en Saief, maar die zijn allebei geblesseer­d en een linksvoeti­ge verdediger is nog welkom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium