De Standaard

DE KLEINE PARADE

-

Neil Young trouwt met Daryl Hannah

Neil Young en Daryl Hannah zijn zaterdag in het Cali fornische Atascadero getrouwd. De rocker en de actrice zijn samen sinds 2014. Het trouwfeest werd in intieme kring gevierd.

Young, 72, maakt sinds de jaren 60 podia onveilig met zijn band Crazy Horse; daarvoor was hij lid van Crosby, Stills, Nash & Young. Hij is bekend van hits als ‘Rockin’ in the free world’ en ‘Heart of gold’. Omdat hij ontevreden was over de geluidskwa­liteit op streamingd­iensten, heeft hij zijn eigen muzieksyst­eem Pono gelanceerd. Hij zet er al zijn oude werk in hoge geluidskwa­liteit online.

Hannah, 57, is bekend van de films Splash en Kill Bill. Ze speelde onlangs in de sciencefic­tionreeks Sense8 van Netflix. Voor de online zender regisseerd­e ze dit jaar de muzikale western Paradox, waarin Young een rol heeft. Daarnaast is ze een bevlogen ecologiste.

Ed Sheeran gaat weer acteren

Ondanks de kritiek op zijn gastrol in Game of thrones is Ed Sheeran binnenkort toch te zien in de nieuwe film van

Danny Boyle (Trainspott­ing, Slumdog millionair­e). Maar hij speelt wel gewoon zichzelf. ‘De film gaat over een jonge kerel die ik meeneem op tournee, waarna ik ontdek dat hij veel beter is dan ik’, vertelt Sheeran.

Voor Game of thrones moest Sheeran één dag op de set zijn. ‘Nu stond ik tijdens mijn tournee verschille­nde dagen te acteren. Dat was intens. Maar gelukkig kan je niet veel fout doen als je jezelf speelt.’ Sheeran knijpt er nu een jaartje tussenuit.

Vier maanden cel voor naaktfoto’s Jennifer Lawrence

George Garofano, een van de hackers die in 2014 naaktfoto’s van Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst en een heleboel onbekenden pikten, is veroordeel­d tot vier maanden cel en drie jaar toezicht op zijn internetge­bruik.

‘Garofano overtrad niet toevallig iemands privacy, hij deed het 240 keer’, zei de openbare aanklager. ‘Hij ontvreemde privéfoto’s, zette die online en verkocht ze. Hij toonde geen enkel respect voor de privacy van zijn slachtoffe­rs.’ De drie andere hackers kregen eerder gevangenis­straffen van negen tot achttien maanden.

 ??  ?? NEIL YOUNG EN DARYL HANNAH
NEIL YOUNG EN DARYL HANNAH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium