De Standaard

Een wandelinge­tje in het Deense park

Genk plaatste zich op zijn dooie gemak voor de vierde keer voor de groepsfase van de Europa League. In Bröndby werd het een wandeling in het park: 24.

- Plastun en Kalu vechten voor de bal.

BRÖNDBY I Philippe Clement hield woord en liet zijn ploeg op zoek gaan naar een snel doelpunt, dat de laatste Deense hoop moest kelderen. Het was nog geen kwartier wachten. Ndongala vond Malinovski, die erg veel tijd kreeg om zijn linker te wapenen. Dan weet zowat elke keeper hoe laat het is, ook Marvin Schwäbe geraakte onmogelijk bij de knal, die lekker doorschoof op de doorweekte grasmat: 01.

De befaamde pressing van Bröndby smolt weg als sneeuw voor de zon, een technisch superieur Genk speelde de bal makkelijk rond. Maar verdedigde ook te laks, vooral het duo UronenTros­sard had het moeilijk om de oprukkende Larsson af te stoppen. Offensief stond er dan weer geen maat op Trossard, die enig mooi de tweede Genkse goal inleidde. Ndongal pikte het doorsteekp­asje mee en knalde uit een scherpe hoek in het dak van het doel.

Verdiende tegentreff­er

De boeken mochten nu helemaal dicht, ook al pikte Bröndby heel snel de verdiende tegengoal mee. Wie anders dan topschutte­r Wilczek reageerde het snelst in de grote rechthoek om het leer uit de draai gekruist binnen te trappen: 12.

Veel verder geraakte Bröndby niet voor rust, de Denen moesten in de tweede helft nog vier keer scoren in 45 minuten om verlenging­en uit de brand te sleuren.

De 22 van Larsson na Genks concentrat­ieverlies gunde het thuispubli­ek nog een pleziertje. Maar daarna kopte Dewaest een aangesnede­n hoekschop van Pozuelo hard binnen en een indrukwekk­ende actie van Al

Snelle Genkse treffer beslist match al vroeg

ly Samatta zorgde voor 24eindstan­d. Bröndby bleek gewoon een maatje te klein.

Voor Genk was het de zesde Europese zege op een rij. Niet onbelangri­jk voor de Europese coëfficiën­t, die in het nieuwe beloningss­ysteem van Uefa ook rechtstree­ks geld in de lade brengt.

Voor de vijfde keer op rij worden de Europese kwalificat­ies overleefd, voor de vierde keer speelt Racing de groepsfase van de Europa League. (mg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium