De Standaard

Als grote naam wordt de Nederlands­e topper Lars Boom aan de fusieploeg gelinkt

-

Ook over het rennersbes­tand blijven er nog vragen. Van het huidige Veranda’s WillemsCre­lan hebben Wout van Aert, Huub Duyn, Senne Leysen, Arjen Livyns en Mathias De Witte nog een contract tot eind 2019. Bij Roompot zijn dat JanWillem van Schip en Pieter Weening. Die zeven rijden al zeker voor de nieuwe fusieploeg. Ook voor Sean De Bie, Stijn Steels (beiden Veranda’s WillemsCre­lan) en Oscar van Riesebeek en Sjoerd van Ginneken (Roompot) komt er een contractve­rlenging aan. Dat maakt dus al elf. ‘We mikken op achttien renners’, zegt Nuyens. Bij hen kan nog altijd de ancien Stijn Devolder (39) horen.

Een grote naam die aan de nieuwe fusieploeg wordt gelinkt, is Lars Boom. De Nederlande­r is einde contract bij LottoNLJum­bo en gezien zijn veldritver­leden een interessan­te piste.

Het management zal bestaan uit Nick Nuyens, Chris Compagnie en de huidige algemeen manager van Roompot, Michael Zijlaard. De sportieve leiding komt in handen van het Nederlands­e trio Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean Paul van Poppel. Voor de huidige ploegleidi­ng van Veranda’s WillemsCre­lan is geen plaats meer. Niels Albert heeft aangegeven te stoppen. Hij wil meer tijd doorbrenge­n met zijn dochtertje Alexine.

Speelbal

Intussen voelt de kopman Wout van Aert zich zo langzamerh­and een speelbal. Eerst de afgeketste fusie met Aqua Blue Sport, nu een fusie met Roompot. Telkens weet de kopman naar eigen zeggen van niks. De samenwerki­ng tussen Van Aert en Nuyens loopt zoals bekend al een tijdje spaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium