De Standaard

Aan Bart Somers, burgemeest­er van Mechelen

- Dikke Freddy

Geachte heer,

Toen ik gisteren de Antwerpse biblio theek bezocht om er de toiletten te gebruiken en mijn drinkwater­fles te vullen, heb ik daar ook wat zitten bladeren in een dagblad van vorige week. Mijn blik viel op een artikel dat meldde dat de stad Mechelen bloembakke­n heeft om gebouwd tot urinoirs.

Waarschijn­lijk was het een vrolijke bijeenkoms­t van het stadsbestu­ur, toen de beslissing voor het plaatsen van de fleurige pisbakken is gevallen. Tegelijk zal de kerel die de pissijns in kwestie aan de stad heeft verkocht, zich die avond ook flink in de handen hebben gewreven. Hij rekent, alstublief­t, 3.500 euro voor één zinken bak met wat potgrond en een paar verlepte hyacinten.

Ik ga ervan uit dat de hardwerken­de Mechelaar niet mee moet betalen aan de rekening voor de nieuwe urinecolle­c teurs. Als burgemeest­er die de binnen wegen kent, zal u die rekening intussen allang hebben doorgestuu­rd naar minis ter Muyters. Ik heb immers in hetzelfde dagblad gelezen dat minister Muyters een grote zak subsidiege­ld uitdeelt aan wie met uitvinding­en op de proppen komt die het Vlaamse volk vooruit hel pen. Hij is waarschijn­lijk op zoek naar een uitvinding die de wachtlijst­en voor sociale woningen en die voor de steun aan mensen met een handicap met de klap kan halveren, maar wellicht zullen uw welriekend­e pissijns toch ook in aanmerking komen voor een innovatie toelage.

U bent uw verkiezing­scampagne goed gestart door aandacht te hebben voor de plasproble­men van de gewone burgers. In vele steden en gemeenten (en ook op de treinen) zijn de openbare toiletten defect en al jaren tijdelijk buiten dienst. Veel burgemeest­ers doen zelfs de moeite niet meer om ze nog voor de verkiezing­en tijdelijk te laten herstellen. Ze moeten dan ook niet verwonderd zijn dat ze niet opnieuw verkozen worden.

Zelf heb ik het plan opgevat om naar Mechelen te komen om er in een van uw toptechnol­ogische bloembakke­n te komen wateren. Het moet een enorm genot zijn om ongestraft op iets te mogen plassen dat exact evenveel gekost heeft als vier maanden leefloon! Om te voorkomen dat ik mijn kleine behoefte in verkeerde bloembakke­n zou doen en eventueel een GASboete zou oplopen, kom ik graag te vernemen of uw nieuwe sanitaire stadsattra­cties eventueel aangeduid werden met een bepaalde signalisat­ie.

Uitkijkend naar uw antwoord, groet ik met hoogachtin­g,

 ??  ?? Brieven van Dikke Freddy’ is een column van schrijver Erik Vlaminck. Thuisbasis van de column is het webplatfor­m Sociaal.net.
Brieven van Dikke Freddy’ is een column van schrijver Erik Vlaminck. Thuisbasis van de column is het webplatfor­m Sociaal.net.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium