De Standaard

Vernieuwde sporthal opent deuren

- VAN ONZE MEDEWERKER JOOST VAN LIEFFERING­E © jvi

Het heeft wat langer geduurd en het was vooral duurder dan gepland, maar Ternat heeft opnieuw een volwaardig­e sporthal met verschille­nde zalen.

Een minimale renovatie van het sportcompl­ex met zwembad zou de gemeente Ternat, volgens een allereerst­e studie jaren geleden, 3,2 miljoen euro kosten. Na een analyse en vragen over de extra noden bij de sportveren­igingen die het complex gebruiken, steeg dat bedrag naar 5,6 miljoen. Uiteindeli­jk moet in totaal 7 miljoen euro op tafel gelegd worden.

Die laatste forse prijsstijg­ing is volgens burgemeest­er Luc Wachtelaer (LVB) vooral de schuld van de aannemers die het complex in 1976 bouwden. ‘De aannemer die aan het project begon, ging failliet, waarop een tweede bouwondern­emer de werken overnam’, zegt hij. ‘Wie van de twee het ook was weten we niet, maar de bouw is uiteindeli­jk helemaal niet correct verlopen. Zo stonden er bijvoorbee­ld op plaatsen geen muren waar in de plannen wel muren voorkwamen en zijn sommige pylonen niet op de juiste plaats gezet. De dakstructu­ur heeft daaronder zo fel geleden dat een vervanging noodzakeli­jk De medewerker­s van de sport en jeugddiens­t tonen de gloednieuw­e zaal voor gevechtssp­orten.

was, ook al was dat oorspronke­lijk niet gepland. Zo kwamen er nog enkele problemen, waaronder grondwater, aan het licht die het renovatiep­roject onmiddelli­jk een pak duurder maakten.’

Nu de gloednieuw­e grote omnisportz­aal, een zaal voor gevechtssp­orten en een danszaal eindelijk af zijn, zal dat wellicht rap vergeten zijn. ‘Uiteraard is het veel geld’, zegt Wachtelaer. ‘Maar het is elke euro zeker waard. Uit studies blijkt dat een volledige nieuwbouw tussen de twaalf en vijftien miljoen zou hebben gekost. We mogen bovendien niet vergeten dat we een mooie subsidie van 800.000 euro binnenhaal­den.’

Het gerenoveer­de zwembad in het sportcompl­ex zal in januari openen. Tot dan moeten de inwoners afzakken naar zwembaden in de buurt.

‘We zien er geen toekomst meer in om de tijdelijke sporthal nog verder te huren’

LUC WACHTELAER Burgemeest­er

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium