De Standaard

Drukke eerste werkdag voor Coucke als Pro League-voorzitter

-

Net als voor de schoolgaan­de jeugd betekent september een nieuwe start voor de Pro League, de verzamelin­g profclubs. Anderlecht­eigenaar Marc Coucke werd bij de laatste bijeenkoms­t tot nieuwe Pro Leaguevoor­zitter benoemd, hij mag nu echt aan het werk beginnen. Om 11 uur staat er een Raad van Bestuur op het programma om 14 uur een Algemene Vergaderin­g voor alle 24 profclubs.

Coucke wil vandaag definitief komaf maken met alle problemen over de nieuwe indicatiev­e tabel die wordt gebruikt ter bepaling van schorsinge­n. Hij zal ook de aftrap geven van de discussies over het competitie­format vanaf 2020, wanneer er ook een nieuw tvcontract ingaat. Om het huidige format tegen dan te wijzigen is een tweederdem­eerderheid nodig. Er zijn ruwweg twee strekkinge­n: zij die de playoffs willen behouden (onder leiding van Gent en Genk) en zij die terug willen naar een klassieke competitie (onder leiding van Club Brugge).

Coucke wil definitief komaf maken met alle problemen rond de nieuwe indicatiev­e tabel

Coucke kondigde bij zijn aantreden aan dat een werkgroep tegen het jaareinde met resultaten moet komen. De verwachtin­g is dan ook dat er vandaag nog weinig inhoudelij­k nieuws zal te rapen zijn in dat dossier. Wel zijn er al enkele kandidatur­en binnengeko­men van bestuurder­s die in de werkgroep willen zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium