De Standaard

Tielemans in rol van De Bruyne

-

De Rode Duivels spelen in Schotland een wedstrijd die de brug moet leggen tussen het WK in Rusland en het begin van de Nations League dinsdag in IJsland. Veel oefenwedst­rijden zijn er niet meer sinds de introducti­e van de Nations League, maar deze zou kunnen dienen om een en ander uit te proberen. Toch is bondscoach Roberto Martinez dat niet van plan. ‘Dit is een belangrijk­e wedstrijd. Een echte voorbereid­ing op die wedstrijd voor de Nations League in IJsland. We zijn net terug van het WK en het is niet de bedoeling om elf veranderin­gen door te voeren en dan weer met een volledig ander team tegen IJsland te spelen.’

Onmisbaar

De bondscoach selecteerd­e vorige week zijn hele WKselectie, op de geblesseer­den Kevin De Bruyne (knie) en Adnan Januzaj (knie) na. Deze week haakten uit die 23 van Rusland ook nog Fellaini (rug) en Mignolet (hand) met een blessure af.

Van dat viertal is De Bruyne het meest onmisbaar. Hij speelt altijd bij de Rode Duivels als hij fit is. De vraag zou dus kunnen zijn hoe Martinez het uitvallen gaat opvangen in dat oefenduel in Hampden Park. Daar komen drie spelers voor in aanmerking: Mousa Dembélé, Youri Tielemans en Hans Vanaken. De laatste is evenwel voor het eerst geselectee­rd en Martinez wil hem niet op die manier voor de leeuwen gooien. In de wedstrijd voor derde plaats in Rusland moest Martinez ook kiezen tussen Dembélé en Tielemans en de bondscoach koos toen voor Tielemans. De voorkeur van de bondscoach kennende en met het oog op de toekomst is het vanavond dan ook Tielemans die de rol van De Bruyne op zich zal nemen. Tielemans is 21 jaar, Dembélé is er 31. (lvdw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium