De Standaard

Vijf bewoners bevangen door rook na keukenbran­d in appartemen­t

-

In het Vriesenhof in Leuven is gisteren kort na de middag brand uitgebroke­n in een appartemen­tencomplex. Vijf bewoners raakten bevangen door de rook.

‘De bewoners kregen ter plaatse de nodige verzorging van een medisch urgentiete­am. Niemand moest opgenomen worden in het ziekenhuis’, meldt de politie van Leuven.

Het vuur ontstond in een flat op de tweede verdieping, bewoond door een 83jarige vrouw. Hoe het vuur precies is ontstaan, wordt nog onderzocht, maar allicht brak de brand uit in de keuken. Kwaad opzet is zo goed als zeker uitgeslote­n.

‘Niets wijst in de richting van opzettelij­ke brandstich­ting’, zegt Nicolas Del Piero van de politie. ‘Maar voor alle zekerheid werd een branddesku­ndige aangesteld om de oorzaak te achterhale­n.’

Door de hevige rookontwik­keling werd een groep bewoners geëvacueer­d via de trappenhal en het dak. De bewoonster van de brandende flat moest van haar balkon worden geplukt. Ze moet even een ander onderkomen zoeken, omdat haar flat te zwaar beschadigd is.

Onbewoonba­ar

Ook de ondergeleg­en flat is tijdelijk onbewoonba­ar door insijpelin­g. Na het blussen, mochten de overige bewoners weer naar huis. Tot de site werd vrijgegeve­n, werden ze opgevangen door de wijkagente­n.

Tijdens de interventi­e was de toegang tot het appartemen­tencomplex afgesloten voor gemotorise­erd verkeer. (atb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium