De Standaard

WAARDE REDACTIE

-

Woordverbo­d Van Bambi Ceuppens

(DS 4 september) mag ik niet meer schrijven: ‘Ik hoorde tamtamgelu­id komen uit vele hutten in de jungle. De muziek werd gespeeld door diverse stammen, o.m. Hottentott­en. Als blanke slaaf genoot ik ervan.’ En toch doe ik het, als protest tegen semantisch­e dictatuur.

FILIP REYNTJENS, ANTWERPEN

Arco

Het gekissebis tussen NVA en CD&V is niet fraai en niet verstandig. CD&V wil de coöperante­n vergoeden omdat ze die tot haar kiespublie­k rekent. De kopers van Arcoaandel­en, dertig, veertig jaar geleden, waren inderdaad leden uit de katholieke zuil en waren hoofdzakel­ijk CVPkiezers.

Toen bestond de NVA nog niet. Waar haalt ze nu haar kiezers vandaan? Alleen van Vlaams Belang? Toch ook uit de toenmalige katholieke zuil. De maatschapp­ij is inmiddels veranderd, ook het partijland­schap. Als de NVA blijft tegenwerke­n kan dat zetels kosten. De partij beheert het ministerie van Financien en heeft daardoor mogelijkhe­den tot sturing. De tussenkoms­ten van Kamerlid Peter De Decker om de CD&V te sarren waren niet verstandig.

Anderzijds wil de huidige coalitie in 2019 doorgaan. Dan is het wijzer om met meer eendracht te besturen. Door elkaar stokken in de wielen te steken zal het aantal ministersp­osten niet veranderen.

Arcoaandel­en waren gelimiteer­de spaaraande­len. Geen beursgenot­eerde, dagelijks te volgen en bij twintig procent stijging met winst te verkopen. Het waren goedehuisv­aderaandel­en. Dat verdient waardering.

LOUIS CALLAERT, PUURS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium