De Standaard

Gentse ontsnappin­gstruc is uitgewerkt

- MICHAËL VAN DAMME © Kurt Desplenter/belga

AA Gent kwam voor de vijfde keer in zeven competitie­matchen op achterstan­d, maar ontsnapte deze keer niet. STVV smeerde Gent de eerste thuisneder­laag van het seizoen aan.

Jupiler Pro League

AA Gent moet echt leren om een wedstrijd aan te vatten met de juiste wedstrijdm­entaliteit. Als de 0–0 op het bord staat, is het allemaal te lief, te braaf, te weinig overtuigen­d en te langdradig. Kampioen lopen met de bal.

AA Gent reageerde na de 0–1 nog met de gelijkmake­r, maar de 1–2 tien minuten voor tijd was er te veel aan. Met 13 op 21 is er geen man overboord, maar nu wacht wel een moordend drieluik met Club Brugge thuis, Antwerp uit en Genk thuis. Daarin zal Gent zich weerbaar moeten tonen.

Te weinig grinta

Met Arnaud Souquet bracht trainer Yves Vanderhaeg­he één nieuwkomer aan de aftrap. Hij verving de naar Reims vertrokken Thomas Foket. Dylan Bronn begon verrassend op de bank. Voor JeanLuc Dompé was daar zelfs geen plaats. Vadis Odjidja had nog last, zodat Brecht Dejaegere startte. STVVtraine­r Marc Brys greep terug naar een viermansde­fensie en moest Casper De Norre missen. Hij had buikgriep.

AA Gent kreeg na drie minuten een flinke waarschuwi­ng toen Roman Bezus met een pass door het centrum Yohan Boli voor doel zette, maar een verwittigd Gentenaar is er kennelijk geen twee waard. Halfweg de eerste helft was het raak na een gelijkaard­ige actie. De thuisploeg raakte uit zijn lood doordat Bezus zijn controle miste, waarna dit keer Cristian Ceballos met een pass door het Met centrum Alexis De Sart vrijspeeld­e. Die had tijd genoeg en vloerde de weerloze Kalinic. Sigur Rosted was risicovol uitgestapt en Nana Asare verzorgde de rugdekking onvoldoend­e.

Gent kwam zo voor de vijfde keer in zeven matchen op achterstan­d. Opnieuw hadden ze te weinig grinta getoond bij een 0–0stand. Ze hadden voor rust controle, maar je had opnieuw niet het gevoel dat ze door een muur wilden lopen om een doelpunt te maken.

Goed uit de kleedkamer

Dylan Bronn nam na de rust de plek van Souquet in. De Tunesiër is iemand met wie je naar de oorlog kunt. Zes minuten ver in de tweede helft toonde hij zijn jongere ploegmakke­rs wat grinta is. Na een knappe actie van Asare ramde hij de bal als een tientonner in doel. Stallone Limbombe stond ook bij de bal, maar werd door Bronn omver geramd. Kort daarvoor moest Kenny Steppe al de gelijkmake­r van Aboubakary Koita voorkomen. AA Gent was goed uit de kleedkamer gekomen. Limbombe trapte de rebound na een vrije trap van Verstraete rakelings naast.

Roman Bezus bleef de kwelduivel van de Buffalo’s. De Oekraïner heeft een fantastisc­h voetbalbre­in en goeie voeten, waarmee hij nog eens Boli bereikte. Die kreeg de bal echter niet onder controle.

AA Gent liet het tempo weer zakken. STVV werd op geen enkel moment versmacht en bleef zo te makkelijk overeind. Tien minuten voor tijd werd de thuis ploeg daar voor afgestraft. Na balverlies op het middenveld kapte debutant Daichi Kamada zowel Derijck als Verstraete uit. De Japanner ramde de bal hoog in de verste hoek van Kalinic binnen: 1–2.

Limbombe – een van de bedrijvigs­te Gentenaars – haalde nog eens uit, maar zijn schot werd afgeblokt. De Houdinitru­c van Gent lukte deze week niet.

Er wacht Gent nu een moordend drieluik. Het moet weerbaarhe­id tonen tegen Brugge, Antwerp en Genk

STAND

VOLGENDE SPEELDAG

is er geen man overboord, maar Gent mist wel de kans om naar de derde plaats te springen.

 ??  ?? 13 op 21
13 op 21

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium