De Standaard

Uitgemolke­n televisie

- Mediaredac­trice © vtm

Toen An Lemmens en Dina Tersago dit voorjaar hun laarzen opnieuw aantrokken voor de oproeptotk­an didatenafl­everingen van Boer zkt vrouw, droeg dat de vage belofte in zich dat het spannende tele visie zou opleveren. Vier jaar geleden besloot VTM om Boer zkt vrouw, na tien jaar, op te bergen. Geen idee waarom de zender al zo snel weer in die oude doos grabbelde, maar dat ze in Vilvoorde rotsvast in de reboot geloven, bleek toen die twee oproepafle­veringen pal tegenover het populaire (en eveneens gereboote) Vierpro gramma De mol werden geprogramm­eerd.

De vijf boeren die een lief zoeken, hebben zich dit keer allemaal in het verre buitenland gevestigd. Eentje in Duitsland, eentje in Noorwegen, maar ook eentje in Australië. Die fokt paarden en trok dit voorjaar speciaal voor de vrouwtjes zijn Tshirt uit. De oudste boer kweekt olijven in ZuidAfrika en de laatste produceert honingwijn in Canada.

De vrouwen die zich aanmeldden, moesten dus bereid zijn om echt op avontuur te gaan. Dat ze niet gewoon voor een man, maar voor een nieuw leven kiezen, was een interessan­te premisse. En ja, blijkbaar dromen veel Vlaamse vrouwen van verre oorden, want VTM kreeg naar eigen zeggen meer dan 1.500 brieven. De meeste daarvan waren aan boer Jan gericht – de man met de blote bast. Ook boer Manu kreeg er beduidend meer dan de anderen. De 53jarige olijfboer had nochtans zijn hemd aangehoude­n. Maar hij noemde zichzelf ‘een luxeboer’. Echt hard werken hoeft hij niet meer. Hij drinkt graag wijn terwijl hij de ZuidAfrika­anse zon ziet ondergaan. En daar dromen heel wat meer vrouwen van dan van sneeuwsche­ppen in Noorwegen.

Intussen hebben we drie aflevering­en achter de kiezen. Alle drie waren ze tandenknar­send saai. Dit datingprog­ramma – waarin vrouwen als gewillig melkvee proberen te behagen – voelt na drie seizoenen Blind getrouwd bijzonder ouderwets aan. Bovendien hebben we na drieënhalf uur Boer zkt vrouw – de wereld rond nog altijd geen buitenland gezien. Dit programma gaat tergend traag vooruit. Het ene gesprekje om af te tasten of er al een ‘klik’ is, komt na het volgende dat moet uitmaken of er ‘al vlinders’ zijn. En die gesprekjes blijven even gênant, of ze nu vier jaar in een doosje hebben gelegen of niet.

Oké, één boer had een coup de foudre – al wist hij zelf niet goed wat dat was. Dat was charmant, maar ook werkelijk het enige lichtpuntj­e in die almaar weerkerend­e loop van foute woordspeli­ngen, zenuwachti­ge giechels en onhandige oneliners. Dit programma is helemaal uitgemolke­n, er komt geen druppeltje verse melk meer uit de uier.

Boer zkt vrouw de wereld rond. Maandagavo­nd om 20.35 uur op VTM. ¨¨èèè

Na drieënhalf uur ‘Boer zkt vrouw de wereld rond’, hebben we nog altijd geen greintje buitenland gezien

 ??  ?? Wie mag met boer Jan in het huwelijksb­ootje stappen?
Wie mag met boer Jan in het huwelijksb­ootje stappen?
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium