De Standaard

Argenx vloog te dicht bij de zon

-

Een succesvoll­e klinische test bezorgde het aandeel van biotechbed­rijf Argenx vleugels. Tot de verduideli­jking kwam. Toen was het weer naar af.

De naam van het middel valt amper uit te spreken, maar Efgartigim­od deed het goed in een klinische test. Efgartigim­od wordt ontwikkeld door het Belgische biotechbed­rijf Argenx en moet een resem autoimmuun­ziektes helpen behandelen.

Uit een klinische fase 2test bleek nu dat het middel ook efficiënt was in de behandelin­g van een vorm van thrombopen­ie, een zeldzame bloedziekt­e.

Het gevolg was dat de beurskoers van Argenx omhoog schoot met 13 procent. De waarde van het bedrijf kwam zo uit op liefst 3 miljard euro.

Placebo

Maar de weerbots volgde snel. In een conference call lichtte Argenx details toe over de test bij 38 patiënten, en dat gaf een meer genuanceer­d beeld, hoeveel het nog steeds positief zou zijn. Maar volgens De Tijd berichtte Bloomberg nadien dat de patiënt met het beste resultaat een placebo kreeg, en dat hij de resultaten daardoor grondig zou hebben vertekend.

Al zou dat volgens Argenx het positieve eindresult­aat van de studie niet impacteren. Maar daar had de belegger geen oren naar: de winst verdampte, en Argenx sloot de dag met 0,49 procent af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium