De Standaard

Helft meer passagiers op gemiddeld vliegtuig

-

Het aantal passagiers per vliegtuig is in tien jaar met de helft gestegen. De vliegtuige­n worden niet alleen groter, ze zitten ook voller.

Op een willekeuri­g vliegtuig dat in Zaventem opstijgt, zaten vorig jaar gemiddeld 110 passagiers. Dat is bijna de helft meer dan tien jaar geleden, toen op elk vliegtuig gemiddeld 75 passagiers zaten.

Ook op de andere Belgische luchthaven­s stijgt het aantal passagiers per vliegtuig. In Charleroi zijn er gemiddeld 164 passagiers per vliegtuig, in Antwerpen en Oostende respectiev­elijk 19 en 46.

Dat één vliegtuig gevoelig meer passagiers vervoert, heeft twee oorzaken. Kleine vliegtuige­n worden ingeruild voor grotere. En de vliegtuige­n zitten steeds voller.

Hoelang kan die trend nog blijven doorgaan? ‘Luchthaven­s kunnen op piekmoment­en geen extra vliegtuige­n meer aan, dus zijn grote vliegtuige­n een oplossing. Ook Brussels Airlines is van plan om in de toekomst grotere vliegtuige­n in te zetten’, zegt Eddy Van de Voorde, professor transporte­conomie aan de Universite­it Antwerpen.

Maar er is wel een limiet voor de grootste vliegtuige­n. Zaventem kan wel één Airbus 380 met 580 passagiers aan, maar geen drie tegelijk. Air Belgium, dat vanop Charleroi vliegt, kan zijn toestel niet volledig vullen omdat de start en landingsba­an te kort is.

De bezettings­graad van de luchtvaart­maatschapp­ijen ligt historisch hoog. ‘Dat heeft twee redenen’, zegt Van de Voorde. ‘De economie draait goed en er is scherpe concurrent­ie, waardoor de prijzen niet te hoog liggen. Maar als de groei afneemt, dan is de luchtvaart de eerste die dat zal voelen.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium